FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lekkerland a introdus Pick-by-scan

Lekkerland a introdus Pick-by-scan

Compania de distributie Lekkerland Convenience Distributie SRL a implementat recent in depozitul sau din Chiajna un nou sistem de management al depozitului bazat pe pick-by-scan, ceea ce inseamna ca intreaga activitate a pikerilor este “ghidata” de un scanner de cod de bare.

”Acest nou sistem ne ofera multe avantaje. Ajuta la reducerea semnificativa a greselilor de picking, face posibila realizarea procesului de picking intr-un timp mult mai scurt si confera trasabilitate produselor”, explica Narcis Mihai, Country Manager Lekkerland Romania.

Noul WMS permite de asemenea monitorizarea online a stocurilor si genereaza automat task-uri de reaprovizionare a locatiilor de picking. Un alt efect pozitiv al introducerii noului sistem de management este si reducerea costurilor generate de consumul de hartie anterior. “Prin folosirea pick-by-scan-ului, estimam ca economisim in jur de 500 de pagini de hartie pe zi”, explica Mihai.

Astazi, pentru a citi codurile de bare, fiecare picker are un dispozitiv de scanare al codurilor de bare prin intermediul caruia se conecteaza la sistemul de management al depozitului introducand doar user-ul si parola sa. Dupa ce s-a conectat la sistem, pickerul vede pe ecranul scanner-ului sarcinile alocate  lui de catre dispecer. Dupa ce incepe activitatea de picking, sistemul ii indica acestuia automat  locatia produsului si cantitatea pe care trebuie sa o ia pentru fiecare produs.

Procesul de picking pentru un produs este considerat a fi incheiat atunci cand pickerul scaneaza locatia de unde a fost luat produsul si introduce numarul de produse pe care le-a luat de pe raft. In acelasi timp, sistemul genereaza automat un task de reaprovizionare pentru a fi completate locatiile de picking. Task-ul de reaprovizionare este trimis in mod automat fara a disturba procesul de picking.

Implementarea Pick-by-Scan a inceput in August 2008 si s-a desfasurat pe mai multe module. Modulul de picking a fost implementat ultimul iar acum acest nou sistem functioneaza perfect. “Am ales varianta unei implementari modulare pentru ca am vrut sa asiguram o calitate desavarsita inca de la inceput si pentru ca am vrut sa le oferim un training angajatilor care urmeaza sa foloseasca acest nou sistem ”, afirma Mihai.
Dupa primele 60 de zile de utilizare a pick-by-scan-ului, greselile de picking au fost reduse substantial, ajungand in prezent la 0,04% pe luna.

Lekkerland Convenience Distributie SRL este o companie care face parte din grupul Lekkerland fiind partenerul roman care ofera servicii complete pentru reteaua convenience. Compania livreaza in 3500 de puncte de livrare, incluzand retele de benzinarii, firme de catering si firme de retail. Aceste servicii complete de distributie sunt furnizate pe teritorul intregii tari. Compania a obtinut o cifra de afaceri de 58 de milioane de Euro in 2008.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content