FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Legumele si fructele, principalele produse importate din Italia

Legumele si fructele, principalele produse importate din Italia

Italia este a patra tara furnizoare de produse alimentare pentru Romania, dupa Ungaria, Germania si Olanda. La nivelul anului 2008, schimburile comerciale intre Romania si Italia pe segmentul agroalimentar s-au ridicat la 456, 2 milioane de euro.

Conform datelor furnizate de Institutul Italian de Comert Exterior, Romania a importat din Italia produse agricole si alimentare in valoare de 270,9 milioane de euro. Principalele produse  importate au fost: legume-fructe (86,6 milioane de euro), carne si preparate din carne (31,5 milioane de euro), dulciuri si produse de patiserie (18,3 milioane de euro), peste si conserve de peste (13,8 milioane de euro).

Volume importante s-au inregistrat si la importul de conserve si sucuri de legume si fructe (11,3 milioane euro), cafea (10,9 milioane de euro), orez (8 milioane de euro) dar si la paste fainoase (4,4 milioane de euro) si ulei de masline extravirgin (4 milioane de euro).

Institutul Italian de Comert Exterior Bucuresti (ICE) opereaza in Romania din 1969 si ofera asistenta firmelor italiene care doresc demararea si extinderea unei afaceri in Romania. Activitatile desfasurate de ICE sunt finantate cu precadere din fonduri publice acordate de catre Ministerul Italian al Dezvoltarii Economice.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content