FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lactalis, inca o achizitie de rasunet

Lactalis, inca o achizitie de rasunet

Cel mai mare producator de lactate din Europa, Lactalis, a preluat controlul companiei Tirumala Milk Products, cel de-al doilea jucator privat din acest sector din sudul Indiei. Potrivit Reuters, tranzactia  este estimata la 250-300 milioane de euro. Aceasta achizitie le da acces direct francezilor nu doar la una dintre cele mai mari piete consumatoare de lactate, ci si la una dintre pietele de retail cu cel mai mare ritm de crestere.

Cea mai mare parte a actiunilor vor fi preluate chiar de la fondatorii Tirumala, 80%, restul procentelor fiind detinute de un fond de investitii privat, Carlyle Group, care a investit circa 22 de milioane de dolari in companie in urma cu doi ani.
“India este una dintre cele mai importante piete in termeni de oportunitati de dezvoltare, iar prin intermediul unei companii de dimensiunea lui Tirumala credem ca avem sansele sa crestem in aceasta piata”, au spus reprezentantii Lactalis.

Fondata in 1998, Tirumala Milk Products, cu sediul in Hyderabad, este unul dintre cei mai mari procesatori de lapte din sudul Indiei. In anul fiscal care s-a incheiat in martie 2013, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 14,25 miliarde de rupee.

Lactalis, care este un business de familie, detine in portofoliul sau branduri ca Galbani, Lactel sau President, si cel mai important jucator la nivel european. Cifra de afaceri a grupului se ridica la 15,7 miliarde de euro, in care Europa detine 60% pondere. Compania si-a facut o obisnuinta din a creste prin achizitii, cea mai recenta mutare fiind cumpararea companiei italiene Parmalat.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content