FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lactag se pregateste de delistare

Lactag se pregateste de delistare

Producatorul de lactate si branzeturi Lactag Costesti, din judetul Arges, se pregateste de delistarea de pe bursa, in conditiile in care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat oferta publica de preluare a titlurilor detinute de minoritari de catre principalii actionari, Robert Iriza si Adriean Asan-Mic.

Oferta vizeaza un pachet de 9,35% din actiunile firmei pe care Robert Iriza, care detine 57,7% din actiunile Lactag si Adriean Asan (32,9% din titluri) nu le controleaza. “Dupa finalizarea ofertei publice, vom putea incepe demersurile de delistare a companiei”, a declarat Adriean Asan-Mic pentru Magazinul Progresiv.

Robert Iriza, unul dintre fondatorii producatorului de inghetata TopGel si Adriean Asan-Mic, fost director general al aceleiasi companii, au preluat in luna iunie a acestui an, de la fostii proprietari, familia Oita, 90,65% din actiunile Lactag din judetul Arges, pentru care au platit 4,3 milioane de lei (aproximativ 1 milion de euro).

Planurile noilor proprietari vizeaza eficientizarea fabricii, astfel incat aceasta sa ajunga sa lucreze la capacitate maxima. Totodata distributia proprie a producatorului de lactate va fi extinsa astfel incat sa acopere tot sudul tarii, fiind in prezent operationala doar la nivel local.

“Vom fi prezenti pe toate canalele de distributie. Vrem sa avem distributie proprie cu care sa acoperim intr-o prima faza tot sudul Romaniei pentru ca, ulterior, sa o extindem la nivel national”, a mai spus Asan-Mic.

Lactag detine o fabrica cu o capacitate de procesare de circa 30.000 de litri de lapte pe zi, care a fost modernizata in 2005 in urma unui proiect SAPARD in valoare de doua milioane de euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content