FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > JTI a investit 25 mil. euro in extinderea capacitatii de productie din Romania

JTI a investit 25 mil. euro in extinderea capacitatii de productie din Romania

Producatorul de tigarete JTI a inaugurat noi capacitati la unitatea sa de productie situata pe platforma Pipera din Bucuresti, ca parte a unui program de investitii in valoare de 25 milioane euro, care presupune si crearea a peste 125 de noi locuri de munca.

Fabrica de la Bucuresti exporta 65% din productie in peste 45 de tari din intreaga lume. Exporturile merg atat catre tarile din UE cat si din America de Sud si Asia.

"Datorita eforturilor autoritatilor, a imbunatatirii cadrului legislativ si a cooperarii dintre autoritatile statului si industria tutunului, contrabanda a scazut de la peste 36% din totalul pietei in ianuarie 2010, la circa 13% in luna mai 2012. Prin urmare, piata legala a crescut, ceea ce ne permite sa investim in continuare in fabrica noastra si in crearea de noi locuri de munca. Aceasta inseamna, de asemenea, mai multi bani la bugetul de stat, datorita taxelor platite de producatorii de tigarete”, a declarat Neil Coupland, General Manager JTI Romania.

JTI este una dintre primele companii multinationale stabilite in Romania, cu o investitie totala de peste 100 milioane EUR si care, in prezent, are 974 de angajati. Compania si-a inceput afacerile in Romania in 1993, importand tigarete din Germania. In 1994 a fost prima companie internationala de tutun care a inceput sa produca in Romania. Din 2009, rolurile s-au inversat, iar astazi fabrica JTI exporta nu numai in Germania, dar si pe alte piete din UE, America de Sud sau Asia.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content