FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Jones Lang LaSalle prognozeaza inca o inchidere de centru comercial in 2012, cel putin

Jones Lang LaSalle prognozeaza inca o inchidere de centru comercial in 2012, cel putin

Dupa transformarea proiectului Armonia Arad in parc logistic si inchiderea hypermarketului Carrefour din aceasta locatie, in 2012 ar putea urma cel putin inca o inchidere de centru comercial pe piata romaneasca, anticipeaza compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

“Armonia Arad este cea de-a doua inchidere de centru comercial din România, dupa Armonia Braila (ambele dezvoltate de RED), dar pana la sfarsitul lui 2012 ne asteptam la cel putin inca o inchidere de centru comercial”, se arata intr-un raport Jones Lang LaSalle.
Recent, fondul de investitii Immofinanz a anuntat transformarea centrului comercial Armonia Arad, cu o suprafata de 43.000mp, localizat intr-un oras cu o acerba competitie in retailul modern, intr-un parc logistic. Aceasta miscare a determinat reteaua Carrefour sa anunte inchiderea hypermarketului localizat in acest proiect, la finalul lui august.

Chiriile spatiilor stradale, in declin

Consultantii Jones Lang LaSalle considera insa ca retailerii alimentari raman, in continuare, interesati de inchirierea spatiilor comerciale nou construite. “In general, retailerii vor fi precauti în ceea ce priveste contractarea de noi spatii, cu exceptia retailerilor din domeniul alimentar si a celor care ocupa spatii largi care actioneaza ca ancore si sunt capabili sa obtina aranjamente financiare atractive”.
In prezent, 330.000 de metri patrati de spatii comerciale se afla in constructie, cu finalizare în intervalul Sem.2 2012-2013.

Chiriile prime ale centrelor comerciale sunt cuprinse intre 65-70euro/mp/luna. La randul lor, chiriile prime ale unitatilor stradale au scazut usor in ultima perioada, pana la nivelul de 60-65euro/mp/luna, ca urmare a numarului mare de unitati stradale disponibile în prezent, tendinta confirmata de altfel si de tranzactiile concluzionate in primul semestru din 2012. “Pana la sfarsitul anului nu ne asteptam la modificari ale chiriilor prime din centrele comerciale sau ale chiriilor prime de pe cele mai importante artere comerciale stradale”, mai previzioneaza consultantii Jones Lang LaSalle.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content