FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Investitie de 4 mil. euro intr-o fabrica de reciclare a sticlei

Investitie de 4 mil. euro intr-o fabrica de reciclare a sticlei

Green Group, unul dintre cei mai importanti investitori in industria verde din Romania, a inaugurat astazi GreenGlass Recycling, o fabrica moderna de reciclare a deseurilor din sticla, in urma unei investitii de 4 milioane de euro. Aceasta are o capacitate anuala de peste 110.000 de tone de sticla si poate procesa toate deseurile de sticla din Bucuresti in doar 7 zile.

GreenGlass Recycling este situata in proximitatea Bucurestiului, pe fosta platforma industriala Danubiana. Fabrica transforma deseurile de sticla in granule de puritate foarte mare (99,99%), ce sunt folosite mai departe in procesul industrial de fabricare a sticlelor noi.
Folosind sticla provenita de la societatile de salubritate, din industria de constructii si auto, din sistemul HoReCa, de la statii de sortare municipale a deseurilor si de la colectori autorizati, GreenGlass contribuie direct la reducerea cantitatii de deseuri din sticla care ajunge la gropile de gunoi. Reprezentantii GreenGlass estimeaza ca fabrica poate procesa toate deseurile de sticla din Bucuresti in doar 7 zile.

„In Romania, cantitatea monitorizata de sticla pusa anual pe piata sub forma ambalajelor este de aproximativ 200.000 de tone, la care se adauga o cantitate nemonitorizata de peste 300.000 de tone de sticla plata folosita in constructii, precum si cantitati importante de sticla provenita din industria auto. Vorbim de un material din ce in ce mai folosit in diverse industrii, dar care a ramas pe ultimul loc in ceea ce priveste reciclarea, desi avem obiective stricte de gestionare a acestui tip de deseu”,  a declarat Constantin Damov, co-fondator GreenGlass Recycling.

Obiectivul de reciclare a deseurilor de ambalaje de sticla pentru Romania ca stat membru al UE este de 60% din cantitatea pusa  pe piata, incepand cu anul 2012. In primul an de functionare, reprezentantii GreenGlass estimeaza ca fabrica va procesa peste 30.000 de tone de sticla, urmate de o crestere anuala de 15.000 de tone, pana la atingerea capacitatii maxime.

Green Glass este parte din Green Group, alaturi de firmele GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber Interna?ional (producator de fibra sintetica si banda PET), GreenWEEE International (unitate de tratare a deseurilor electrice si electronice) si GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content