FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Investitie BAT de 40 milioane euro la Ploiesti

Investitie BAT de 40 milioane euro la Ploiesti

Producatorul de tigarete British American Tobacco Romania a demarat lucrarile de constructie care vizeaza extinderea halei de productie a fabricii din Ploiesti. Extinderea presupune o investitie totala de aproximativ 40 milioane de euro si va contribui la cresterea capacitatii de productie a fabricii cu 20%

Debutul lucrarilor de constructie marcheaza aniversarea a 15 ani de cand compania a inceput productia in tara noastra.

Suma investita pana la sfarsitul primului semestru al anului 2013 in extinderea  fabricii din Ploiesti va atinge suma totala de 25 milioane de Euro. Acestora li se vor adauga aproximativ 15 milioane de Euro investiti in noi echipamente de productie  pana la sfarsitul anului 2014.

„Prioritatea noastra este consumatorul, iar pentru a-i satisface nevoile si dorintele, ne bazam pe inovatie si dezvoltare continua. Acesta este motivul pentru care am ales sa celebram cei 15 ani de functionare a fabricii de la Ploiesti prin reinnoirea angajamentului nostru pe plan local. In urmatorii doi ani vom face investitii care vor insemna o crestere cu cel putin 20% a capacitatii de productie a fabricii din Ploiesti. Estimam ca aceasta se va traduce intr-o crestere cu un procent similar a numarului locurilor de munca.” a declarat  Mike Edwards, Directorul fabricii de tigarete British American Tobacco din Ploiesti.

Lucrarile de constructie la extinderea fabricii de la Ploiesti se vor incheia in februarie 2013, pentru ca in luna martie sa se instaleze noi echipamente pentru productia de tigarete. Acestea vor include un modul nou, in valoare de 9,2 milioane euro, destinat productiei de tigarete Dunhill, care va fi dat in folosinta in luna iunie a aceluiasi an. Alte 4 milioane de euro vor fi investite in marirea capacitatii de export a fabricii, prin achizitionarea si instalarea unui modul care produce pachete cu un format special pentru piata din Grecia si Cipru.

Adrian Popa, Corporate & Regulatory Affairs Director al BAT Romania a punctat faptul ca investitia reprezinta asumarea pozitiei de lider de piata pe care compania o detine de aproximativ 10 ani. „Suntem cea mai mare companie din FMCG care activeaza in Romania si ne asumam acest rol. E normal sa ne dorim sa ne dezvoltam, dar si sa sprijinim comunitatea locala. Astfel, extinderea fabricii de la Ploiesti va avea consecinte semnificative pe plan national, va genera noi locuri de munca, precum si o crestere a taxelor pe care le viram bugetului de stat.” 

British American Tobacco Romania este liderul pietei de tutun din Romania, ocupand a zecea pozitie in clasamentul celor mai bune companii ale anului 2011. Prezenta in Romania din 1994, ca reprezentanta locala, BAT Romania a fost fondata in 1996 ca entitate de business locala si a inceput productia in 1997, la fabrica din Ploiesti.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content