FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Intentia de cumparare din mediul online s-a dublat raportat la 2011 - studiu

Intentia de cumparare din mediul online s-a dublat raportat la 2011 - studiu

Intentia de a face achizitii online din intreaga lume s-a dublat din 2011 in cazul mai multor categorii de produse de divertisment si produse de folosinta indelungata, printre care e-books, bilete la evenimente, articole sportive si jucarii, potrivit unui nou studiu realizat online de Nielsen.

Aproape jumatate din respondentii la nivel global intentioneaza sa faca o achizitie online in urmatoarele sase luni din categorii de mare importanta inclusiv imbracaminte (46%), rezervari la companii aeriene (48%) si hoteluri (48%).

“Consumatorii de pretutindeni isi doresc un produs bun la un pret bun, iar optiunile aparent nelimitate disponibile in mediul virtual ofera noi oportunitati atat pentru comercianti cat si pentru consumatori. Piata de bunuri de larg consum (FMCG) nu este o exceptie”, a spus John Burbank, presedinte pe initiative strategice in cadrul Nielsen.

Piata online pentru achizitia de alimente - desi nu este la fel de puternica precum alte categorii – incepe sa fie promitatoare. Din 2011, intentia de achizitie din mediul online pentru categoria produse cosmetice a crescut cu 6 puncte procentuale, la 31%, alimentele au crescut cu 5 puncte procentuale, la 27% iar consumabilele pentru copii au crescut cu 12 puncte procentuale, la 20%. Categoria produselor pentru animale de companie s-a dublat in doi ani, de la 9 procente in 2012 la 21% in 2014.

Studiul Global Nielsen privind comertul online a reunit opiniile a peste 30.000 de respondenti cu acces la Internet din 60 de tari pentru a examina cumparaturile online si intentiile de achizitie ale consumatorilor din intreaga lume.

Pietele in dezvoltare se intrec in adoptarea comertului online

Potrivit studiului Nielsen, apetitul consumatorilor pentru navigare online este cel mai puternic in regiunile in curs de dezvoltare din America Latina si Asia-Pacific, ambele regiuni depasind media globala pentru toate cele 22 de categorii incluse in studiu. Procentele de cautari si achizitii online sunt similare in Europa, America de Nord si Orientul Mijlociu/Africa, cu cateva exceptii, in functie de disponibilitate si oportunitate.

In regiunea dezvoltata din America de Nord si regiunea dezvoltata din Europa, optiunile de cumparaturi se inmultesc, iar comertul cu amanuntul online reprezinta un alt canal concurent pentru cota de piata.

Pe de alta parte, in regiunea Orientul Mijlociu/Africa, procentaje online sub medie pot fi atribuite in mare masura oportunitatilor – sau lipsei acestora. Intr-o regiune in care venitul disponibil este redus, iar cumparaturile pentru nevoile zilnice reprezinta norma, cumparaturile online nu sunt o prioritate. Nielsen se asteapta ca acest lucru sa se schimbe pe masura ce tot mai multi consumatori vor continua sa urce pe scara socio-economica.

In Romania, putem observa, cel putin la nivel declarativ, o intentie de cumparare online, in urmatoarele 6 luni, pentru haine, echipamente electronice si telefoane mobile la aproximativ 50% din respondenti.

De asemenea, aproape 50% din romanii chestionati in acest studiu au declarat ca nu intentioneaza sa achizitioneze online bauturi alcoolice si flori. Cel mai folosit device pentru realizarea cumparaturilor online este, si in Romania, calculatorul.

De asemenea, 40% din respondenti recunosc ca este mai convenabil sa isi faca online cumparaturile si o treime din ei declara ca se documenteaza inainte de a achizitiona din magazin, citind recenzii sau doar vizualizandu-le.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content