FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > INS: Vanzarile de alimente si bauturi, in crestere cu 6,6% in luna mai

INS: Vanzarile de alimente si bauturi, in crestere cu 6,6% in luna mai

Vanzarile alimente, bauturi si tutun au crescut in luna mai, fata de aceeasi luna a anului trecut, cu 6,6% atat ca valoare bruta cat si in functie de numarul de zile lucratoare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In schimb, comparativ cu luna aprilie a acestui an, vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 1% in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 2,6% in functie de vanzarile brute.

Cifra de afaceri din comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 6,5% in primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In functie de valoarea bruta a vanzarilor de alimente, cifra de afaceri a crescut cu 7,1% in perioada ianuarie-mai 2014 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Per ansamblu, volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in luna mai, cu 9,2% ca valoare bruta si cu 10,1% in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, raportat la luna mai 2013.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content