FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Increderea europenilor, in scadere in 18 din 32 de tari - Nielsen

Increderea europenilor, in scadere in 18 din 32 de tari - Nielsen

Increderea consumatorilor s-a diminuat, in trimestrul patru al anului trecut, in 18 din cele 32 de tari monitorizate de firma de cercetare Nielsen in Europa, scaderile cele mai mari fiind inregistrate in Portugalia care a scazut cu 11 puncte, Franta cu 10 puncte si Belgia cu 6 puncte fata de trimestrul trei. In schimb, Germania, a inregistrat un indice de incredere de 95, cu 3 puncte mai mult fata de trimestrul trei si cu 8 puncte mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2012, potrivit unui sodaj global privind increderea consumatorilor realizat de Nielsen.

 In cazul Romaniei, consumatorii si-au aratat intentia de a cheltui mai putin pe divertisment si vacante. „Rezultatele la nivelul tarii noastre dezvaluie intentia – raportata bine-inteles la veniturile mai mici fata de alta tari europene – de a cheltui mai putin comparativ cu media europeana pentru divertisment in afara casei (17% vs 23% media europeana) si vacante (16% vs 27% media europeana). Prioritizarea la nivelul cheltuielilor discretionare este foarte clara mai ales atunci cand observam ca rezultalele pentru Romania sunt in linie cu media europeana in special in ceea ce priveste amenajarea casei (19% vs 20% media europeana) si noi produse IT (13% vs 15% media europeana), dezvaluind cei doi poli fundamentali ai societatii noastre in momentul acesta, anume segmentul de consumatori mai static, mai conservator si segmentul mai dinamic, ce tinde din ce in ce mai mult spre modernitate”, comenteaza Catalina Laschon, Director al Departamentului de Cercetare a Consumatorului la Nielsen Romania.

La nivel global Increderea consumatorilor a ramas constanta la finele anului 2013, in timp ce intentia de cumparare scade si ajunge la nivelul din trimestrul al patrulea din 2012. Astfel, increderea consumatorilor s-a mentinut constanta la un indice de incredere de 94 de puncte de-a lungul a trei trimestre consecutive in primele noua luni ale anului trecut. Totodata, indicele a crescut cu un punct in ultimele trei luni ale anului trecut fata de primul trimestru al aceluiasi an si cu trei puncte fata de aceeasi perioada a anului 2012. In comparatie cu trimestrul trei al anului trecut, increderea consumatorilor a scazut cu trei puncte in America de Nord (95), cu doua puncte in Orientul Mijlociu/ Africa (90), cu un punct in Europa (73) si s-a mentinut constant in America Latina (94).

Despre sondajul global Nielsen

Sondajul global privind increderea consumatorilor si intentia de a cheltui a fost realizat in perioada 11-29 noiembrie 2013 si a adunat peste 30.000 de respondenti cu acces la internet din 60 de tari din regiunea Asia-Pacific, Europa, America Latina, Orientul Mijlociu, Africa si America de Nord. Acest esantion are cote bazate pe varsta si sex pentru fiecare tara in parte, fiind realizat pe utilizatorii de internet ai acestora, este reprezentativ pentru utilizatorii de internet si are o marja de eroare de ±0.6%. Acest sondaj Nielsen se bazeaza doar pe comportamentul respondentilor cu acces la internet, rata de raspandire a internetului variind in functie de tara.

Compania Nielsen, cu sedii la New York, SUA si Diemen, Olanda, este prezenta in aproximativ 100 de tari. Departamentul de Consumer Research din cadrul Nielsen Romania a fost infiintat in anul 1993 si de atunci a efectuat numeroase studii, bazandu-se pe metodologii calitative si cantitative, si, totodata, utilizand instrumente de cercetare moderna si tehnologii dedicate (Neurofocus, Eye Tracking, Smartphone Shopper etc.).

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content