FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > InBev Romania devine Bergenbier S.A.

InBev Romania devine Bergenbier S.A.

Incepand cu 1 martie 2010, InBev Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de bere din Romania, devine BERGENBIER S.A., preluand astfel numele celui mai popular brand din portofoliu. Compania isi va pastra structura organizationala si de business, precum si gama de produse.

Bergenbier, brandul principal al companiei, este prima marca din portofoliu lansata pe piata locala si totodata motorul afacerii, reprezentand anual aproximativ jumatate din volumul si valoarea vanzarilor firmei.

Decizia schimbarii numelui companiei a fost luata in contextul in care, in decembrie 2009, aceasta a iesit din grupul Anheuser-Busch InBev, odata cu vanzarea tuturor operatiunilor sale din noua tari ale Europei Centrale si de Est (Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Bosnia si Slovacia) catre CVC Capital Partners, unul dintre principalele fonduri de investitii private si consultanta in investitii la nivel mondial. BERGENBIER S.A. va fi parte integranta a grupului nou-format “StarBev”, ce include toate operatiunile din domeniul producerii si distributiei berii, achizitionate de CVC Capital Partners in urma tranzactiei de la finele anului trecut.
 
„Am ales sa ne numim BERGENBIER S.A. ca semn firesc al recunoasterii unui renume pe care compania si l-a creat in ultimii 15 ani. Oricare a fost numele entitatii juridice, suntem cunoscuti prin Bergenbier, brandul creat in mai 1995, pe gustul si pe sufletul romanilor. In urmatorii ani, sub numele de BERGENBIER S.A. vom continua sa investim in branduri si in oameni de calitate. Romania reprezinta una dintre principalele piete in care activam in cadrul grupului StarBev”, declara Mihai Ghyka, Presedinte BERGENBIER S.A.

Brand dezvoltat special pentru piata locala de bere, Bergenbier a facut pionierat in Romania inca de la lansarea din 1995, cand a fost prima bere din segmentul mainstream distribuita la nivel national. Bergenbier a fost primul brand de bere romanesc ce a lansat un sortiment fara alcool in segmentul mainstream, in 2001, si a revolutionat segmentul de piata al berilor imbuteliate in sticla de plastic, lansand in luna iunie 2003 Bergenbier Q-Pack, un ambalaj inovator care permite pastrarea berii in sticle de plastic in conditii optime pentru mai mult timp.

Astazi, Bergenbier este unul dintre cele mai puternice branduri romanesti, bucurandu-se de o notorietate de peste 95% in randul consumatorilor din tara noastra (conform unui studiu realizat de Synovate in 2009) si are unul dintre cele mai longevive si mai populare sloganuri din istoria publicitatii din Romania (“Prietenii stiu de ce!”).
 
Producatorul Bergenbier a intrat pe piata locala in 1994. In prezent, BERGENBIER S.A. detine 2 fabrici de bere la Ploiesti si la Blaj, numara peste 730 angajati si dispune de o retea de distributie nationala. Bergenbier S.A. va continua sa produca si sa promoveze marcile Bergenbier, Stella Artois, Beck's, Löwenbräu si Noroc si sa importe specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content