FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Hong Kong este interesat de schimburi comerciale cu companii romanesti

Hong Kong este interesat de schimburi comerciale cu companii romanesti

Consiliul pentru Dezvoltarea Comertului din Hong Kong (HKTDC) organizeaza in lunile octombrie si noiembrie o serie de targuri comerciale internationale cu potential semnificativ pentru companiile din Romania interesate de intrarea pe piata asiatica sau de consolidarea pozitiei in aceasta zona. Pana in luna martie 2010, companiile romanesti participante vor beneficia de un pachet de sponsorizare de 7,3 milioane euro (80 milioane HK$) din partea organizatorilor, dupa ce peste 400 de firme din Romania au luat parte anul trecut la targurile HKTDC.

Cele mai importante evenimente din luna octombrie sunt HKTDC Hong Kong Electronics Fair (editia de toamna) si HKTDC Hong Kong International Lighting Fair (editia de toamna). Alte trei targuri comerciale specializate se vor desfasura concomitent la AsiaWorld-Expo, la sfarsitul lunii octombrie: Sports Source Asia, Eco Expo Asia si Hong Kong International Building and Decoration Materials & Hardware Fair, precum si HKTDC Hong Kong International Wine & Spirits Fair, aflat la a doua editie.

Targul de vinuri se va desfasura in perioada 4-6 noiembrie si reprezinta platforma ideala pentru producatorii internationali de vinuri de a isi consolida prezenta pe pietele asiatice.
„Hong Kong s-a facut rapid remarcat drept un centru viticol international. Inregistrand cel mai mare consum de vin pe cap de locuitor din Asia si avand o lunga traditie ca centru de comert si distributie, Hong Kong si-a consolidat pozitia in 2008 prin abrogarea taxei pe vin, devenind astfel unica mare putere economica din lume care nu impune niciun fel de taxe pentru vin: nu se aplica TVA sau taxe de comercializare”, a declarat Raymond Yip, Assistant Executive Director al HKTDC, aflat intr-o vizita de lucru in Romania.

Yip s-a intalnit cu oficiali din Guvern si cu reprezentanti ai sectorului privat pentru a discuta despre cooperarea comerciala intre cele doua parti, in vederea maximizarii potentialului de schimb comercial intre Romania si Hong Kong.

Romania s-a situat pe locul 54 in topul partenerilor cu care Hong Kong a desfasurat schimburi comerciale in 2008. Valoarea totala a schimburilor comerciale dintre Hong Kong si Romania a atins 303 milioane dolari (213 milioane euro) in 2008, o crestere importanta, de 77%, comparativ cu 2007. „Pentru a creste potentialul Romaniei, vom promova intensiv targurile de profil spre a incuraja schimburile comerciale cu aceasta piata”, a adaugat Raymond Yip.

Prin pachetul de sponsorizare pentru cumparatorii din Romania, in valoare de 7,3 milioane euro, cei interesati de participarea la manifestarile expozitionale din Hong Kong pot beneficia, pana in martie 2010, de pachete variate de subventii pentru biletele de avion si costurile hoteliere. „Peste 400 de cumparatori romani au vizitat targurile HKTDC in 2008, iar acest program va atrage si mai multi cumparatori la evenimentele noastre”, a mai spus Yip.

Consiliul pentru Dezvoltarea Comertului din Hong Kong (HKTDC) reprezinta o organizatie constituita printr-o lege speciala, care promoveaza comertul exterior al bunurilor si serviciilor din Honk Kong. Scopul organizatiei este de a mari implicarea companiilor din Hong Kong in comertul itnernational si de a creste numarul firmelor internationale care utilizeaza platforma comerciala a Hong Kong-ului. HKTDC ajuta companiile interesate cu servicii, multe dintre acestea gratuite. Printre serviciile si activitatile de promovare a afacerilor se numara: corespondenta in afaceri, targuri internationale in Hong Kong, ghiduri de identificare a furnizorilor (www.hktdc.com/sourcing), informatii comerciale despre piata, mai ales cea chineza (www.hktdc.com), oportunitati de interactionare pentru antreprenorii din intreaga lume (www.businessmatching.hktdc.com).

Pentru informatii suplimentare: Dna Katalin Bodola, HKTDC, Budapest Consultant Office, Tel: +36-(1)-224-7768  Fax: +36-(1)-224-7769, Email: katalin.bodola@hktdc.org
Chloe Kiosk, Hong Kong Trade Development Council, Tel.: (852) 2240 4356 Fax: (852) 3521 3189, Email: chloe.kiosk@hktdc.org.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content