FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Henkel School of washing si 15 ani de la lansarea Pur in Romania

Henkel School of washing si 15 ani de la lansarea Pur in Romania

„School of washing”, campania de informare demarata de Henkel in aprilie 2008, a ajuns la cea de-a doua editie, dedicata de aceasta data detergentilor de vase. 

Potrivit reprezentantilor Henkel, piata detergentilor si produselor de curatenie se mentine in topul celor mai competitive piete, atingand in 2008 aproximativ 350 de milioane euro (din care doua treimi reprezinta detergentii universali).

Consumul de detergenti universali in Romania se mentine insa la o valoare inca scazuta in comparatie cu statele vestice, de 4 kg pe cap de locuitor pe an, consum ce se situeaza pe locul sase dupa Austria, Franta, Germania, Italia si Spania.  Aceasta valoare, potrivit lui Tiberiu Mercurian, Director de Marketing al Diviziei de Detergenti din cadrul Henkel, este pusa pe seama influentei manifestate de o serie de factori precum: gradul de penetrare al apei curente – mediul rural inca subdezvoltat, nivelul de penetrare al diverselor aparate electrocasnice (45 -50% nivelul de penetrare al masinilor de spalat automate), nivelul veniturilor si gradul de cunoastere al beneficiilor produselor.

In categoria detergentilor si produselor de curatenie, detergentii de vase formeaza categoria cu cea mai mare penetrare de piata (aproximativ 80%), dupa detergentii de rufe.

Ca tendinte pe aceasta categorie, Marianina Bosman, Senior Brand Manager Divizia de Detergenti din cadrul Henkel, aminteste in principal de orientarea consumatorilor catre volumele mari: “In acest moment, impachetarile de 1l si cele mai mari de 1 l sunt unul dintre motoarele care realizeaza cresterea pietei. In termeni de marketing, acest lucru inseamna o mai mare loialitate si incredere a consumatorilor in brandurile folosite si, in acelasi timp, o dovada a unei piete din ce in ce mai stabile”. Cu toate acestea, piata este inca dominata de impachetarile de 500 ml, care detin 50% din piata, procent in scadere de la un an la altul. Un alt factor de crestere a pietei detergentilor de vase, potrivit Marianinei Bosman, il reprezinta cresterea segmentului  “Balsam”, caruia Henkel i-a acordat o atentie deosebita in ultimii ani prin lansarea de noi produse.

Pur, brandul lansat in Romania in urma cu 15 ani, este in continuare lider pe segmentul detergentilor de vase, cu aproximativ 35% cota de piata (cf. MEMRB/ ian - feb. 2009). Pur a trecut succesiv mai multe procese de extindere de gama, ultima varianta lansata fiind Pur Hands& Nails - primul detergent de vase care contine calciu (calcium panthotenat), ingredient care protejeaza pielea si previne exfolierea unghiilor.

Pur este la origine o marca slovaca, achizitionata de compania Henkel CEE in anul 1991, odata cu unitatea de productie de la Novo Mesto. Dupa includerea in portofoliul Henkel, marca Pur a avut o evolutie spectaculoasa in majoritatea tarilor Henkel CEE.
In cei 15 ani de existenta pe piata din Romania, Pur a acumulat vanzari totale de aproximativ 80 milioane litri (ceea ce inseamna aproximativ 574 miliarde de farfurii spalate cu Pur).
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content