FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Henkel Romania, cresteri de peste 20% in 2008

Henkel Romania, cresteri de peste 20% in 2008

Henkel Romania a realizat in 2008 o cifra de afaceri de cca. 590 milioane lei noi (cca. 160 milioane EUR), in crestere cu peste 25% fata de anul precedent si un Ebit de 115 milioane RON (peste 31 milioane EUR), in crestere cu peste 24% fata de anul 2007.
Rezultatul este cu atat mai bun cu cat, in ultima parte a anului trecut au inceput sa se simta si in Romania efectele crizei mondiale, in special pe piata materialelor de constructii si pe piata valutara. Toate diviziile Henkel Romania – ‘ Detergenti si produse pentru curatat ’, ‘ Produse cosmetice ’, ‘ Adezivi Tehnologii ’ - au avut o contributie importanta la acest rezultat.

Divizia ‘ Detergenti ’ a inregistrat cresteri si in anul 2008, rezultate foarte bune inregistrand in special marcile Bref si Clin, alaturi de marcile consacrate – Persil, Pur si Silan.

In ceea ce priveste produsele cosmetice s-au evidentiat - prin prisma volumului de vanzari nete - produsele din gamele Palette, Taft, Schauma si Fa.

Aceste cifre au contribuit la pozitionarea companiei Henkel Romania intre primele tari Henkel CEE in anul 2008 din punctul de vedere al ritmului de crestere ( din cele 32 de tari membre ale Henkel Central Eastern Europe). Pe primele locuri ale acestui clasament s-au situat Rusia, Ucraina si Bulgaria cu cresteri de 28%, 26% si respectiv 20%.

“Suntem increzatori in perspectivele de crestere pe termen lung ale afacerii Henkel din regiunea Europei Centrale si de Est”, a declarat dl. Günter Thumser, Presedintele Henkel CEE. “Afirmatia mea porneste de la increderea pe care o avem in marcile noastre puternice, inovatoare si care poarta garantia calitatii Henkel”, a completat dl. Günter Thumser.

Henkel CEE a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 2.500 milioane EUR, in crestere cu 13% fata de anul precedent, contibutia diviziilor fiind de 44 % - divizia Detergenti, 43% - divizia Adezivi Tehnologii si 13% - divizia Cosmetice.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content