FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Henkel, rezultate peste masura asteptarilor

Henkel, rezultate peste masura asteptarilor

In anul fiscal 2009, Henkel a generat vanzari de 13,573 milioane de euro. Avand in vedere contextul de piata dificil, rezultatul semnifica o scadere de 3,9% fata de anul trecut. In termeni organici, mai precis excluzand variatiile de schimba valutar si procesele de achizitii/cedari, vanzarile au scazut cu 3,5% comparativ cu anul trecut.

Dupa un declin substantial al vanzarilor in primul trimestru cauzat de criza economica, urmatoarele trimestre au fost caracterizate de o revenire progresiva. Totusi, evolutia celor trei sectoare de activitate ale companiei au continuat sa prezinte un tablou mixt. In timp ce diviziile de produse destinate ingrijirii gospodariei si cosmeticele au evoluat incurajator, inregistrand cresteri organice de 2,9% si respectiv 3,5%, vanzarile in divizia de adezivi a inregistrat o scadere organica de 10,2% din cauza dificultatilor intampinate de clientii industriali la nivel mondial.

Profitul operational (EBIT) a crescut cu 38,6%, de la 779 milioane de euro in 2008 la 1,080 milioane in 2009. Privind comparativ, fata de anul anterior 2009 a fost caracterizat de restructurarea sarcinilor rezultate din programul Henkel de intarire a eficientei „Global Excellence”. Ajustarea incasarilor si cheltuielilor exceptionale, ce a totalizat 284 milioane de euro, a generat scaderea profitul operational cu 6,6%, de la 1,460 milioane de euro la 1,364 milioane euro. Rezultatul a fost cauzat de rasturnarea de situatie petrecuta in divizia de adezivi.

Profitul operational a fost de 8% in timp ce profitul ajustat al vanzarilor s-a diminuat treptat de la 10,3% la 10%, din cauza declinului marjelor in divizia adezivi. Dimpotriva, profitul ajustat al vanzarilor la nivelul diviziilor de produse pentru ingrijirea gospodarie si cosmetice a crescut la 12,8%, respectiv 12,9%. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content