FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Henkel reconfirma obiectivele financiare pentru acest an

Henkel reconfirma obiectivele financiare pentru acest an

Cu vanzari mondiale in crestere cu 3,4% in 2011 fata de anul precedent (+5,9% organic), pana la 15,6 miliarde de euro, Henkel reconfirma obiectivele financiare pentru acest an. “2011 a fost inca un an foarte bun pentru Henkel. In pofida contextului economic volatil, ne-am atins obiectivele ambitioase si chiar le-am depasit in mod semnificativ. Vanzarile si profitul au atins un nivel record”, a comentat Kasper Rorsted, CEO Henkel, rezultatele companiei aferente anului trecut.

“Un aport decisiv la extraordinara performanta l-a avut extinderea  pozitiei companiei pe pietele emergente, acolo unde am inregistrat din nou cresteri de ordinul a doua cifre. Am inregistrat progrese remarcabile in 2011, punand bazele succesului viitor al companiei Henkel. Aceste motive ne fac sa fim increzatori ca ne vom atinge obiectivele pentru anul 2012, pe care ni le-am fixat in anul 2008”, a adaugat Rorsted.

Pentru anul fiscal 2012, oficialul Henkel este de parere ca mediul economic va ramane in continuare dificil, mai volatil decat in trecut. “In consecinta, trebuie sa ne adaptam continuu pentru a raspunde rapid la schimbarile de pe piete. In prezent, consideram ca Henkel este bine pozitionata si ne asteptam la cresteri organice ale vanzarilor pentru intregul an fiscal intre 3 si 5 procente”.

Vanzarile Henkel au crescut in anul fiscal 2011 cu 3.4% pana la 15,6 miliarde de euro, comparativ cu anul anterior. Organic, vanzarile au crescut cu 5,9 procente. Toate diviziile companiei au contribuit la aceasta performanta, raportand imbunatatiri ale pozitiilor pe piete. Divizia Adezivi Tehnologii a raportat o crestere organica a vanzarilor de 8,3% pana la o noua valoare-record de 7,7 miliarde de euro. Divizia Produse Cosmetice/ de toaleta a pastrat trendul ascendent din ultimii ani, raportand o crestere organica a vanzarilor de 5,4 procente, in contextul scaderii pietei, in timp ce Divizia Detergenti & Produse pentru ingrijirea locuintei a raportat o crestere organica a vanzarilor de 2,9 procente, in conditiile scaderii pietei.

Henkel Group se asteapta sa raporteze cresteri ale vanzarilor intre 3% si 5% in anul fiscal 2012. Henkel estimeaza ca vanzarile diviziilor de bunuri de consum vor pastra tendinta pozitiva din ultimul timp, cu o usoara crestere de ordinul unei cifre, in timp ce pentru divizia Adezivi Tehnologii, Henkel preconizeaza o crestere putin mai mare a vanzarilor decat in cazul diviziilor de bunuri de consum. In ultimii ani Henkel a introdus un numar de masuri care au avut si au un impact pozitiv asupra structurii costurilor. Si in acest an compania intentioneaza sa isi adapteze structurile la conditiile in continua schimbare de pe piete, fapt ce reprezinta o confirmare a angajamentului pentru o disciplina stricta a costurilor.  Henkel doreste de asemenea sa contracareze influenta negativa pe care cresterea preturilor la materii prime o are asupra veniturilor. Toti acesti factori, impreuna cu cresterea asteptata a vanzarilor, vor avea o influenta pozitiva asupra castigurilor companiei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content