FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Henkel raporteaza cresteri substantiale ale vanzarilor si veniturilor in trimestrul II/ 2010

Henkel raporteaza cresteri substantiale ale vanzarilor si veniturilor in trimestrul II/ 2010

In trimestrul II 2010, Henkel a generat vanzari de 3,890 milioane euro. In conditiile stabilizarii pietelor, aceasta inseamna o crestere de 11.6 procente fata de perioada similara a anului trecut. Dupa ajustarea in functie de cursul valutar, vinzarile au crescut cu 6.0 procente. Acest rezultat a fost generat in mare parte de catre diviziile Adezivi Tehnologii si Produse Cosmetice/ de Toaleta, care au inregistrat cresteri organice de 13.6 procente, respectiv 5.0 procente. Divizia Detergenti a inregistrat cresteri ale volumelor, datorita campaniilor promotionale, in timp ce vanzarile organice s-au diminuat  usor cu 1.5 procente.

Profitul operational (EBIT) a crescut cu 51.2 procente, de la 279 milioane euro la 421 milioane euro, in special datorita cresterii substantiale generate de divizia Adezivi Tehnologii. Profitul operational ajustat a crescut cu 54.5 procente, de la 308 milioane euro la 476 milioane euro.
Return on sales (EBIT margin) a crescut semnificativ, de la 8.0 procente la 10.8 procente, iar valoarea ajustata de la 8.7 procente la 12.2 procente.
Rezultatul financiar a cunoscut o imbunatatire de la –60 milioane euro la –35 milioane euro, datorita scaderii datoriei nete si rezultatelor tranzactiilor tip hedging. Nivelul tax rate a fost de 27.5 procente.
Datorita cresterii EBIT, castigul net al trimestrului a crescut cu 86.7 procente, de la 150 milioane euro la 280 milioane euro. Dupa deduceri, castigul net a fost de 273 milioane euro (trim.II 2009: 143 milioane euro).

Performanta diviziilor
In trimestrul II 2010, divizia Detergenti & Produse pentru ingrijirea locuintei a raportat o crestere a vinzarilor cu 2.7 procente pana la 1,086 milioane euro. Impactul cursului de schimb a fost pozitiv, de 4.6 procente. Cu toate acestea, campaniile promotionale au generat o scadere a preturilor de 4.7 procente si urmare a acestui fapt, cresterea de 3.2 procente in volum a fost anulata, vinzarile organice scazand cu 1.5 procente fata de perioada similara a anului trecut. Cea mai mare rata de crestere organica a vanzarilor a fost atinsa in regiunea Africa/Orientul Mijlociu. In aproape toate regiunile, vanzarile au fost la nivelul anului trecut, in pofida scaderii pietelor, fapt ce a permis companiei Henkel sa isi extinda pozitia pe piata.

Profitul operational a crescut proportional, cu 15.4 procente la 137 milioane euro. Indicatorul Return on sales a crescut cu 1.4 puncte procentuale fata de perioada similara din 2009 pana la 12.6 procente. Impactul inovatiilor lansate pe piete in timestrul II a fost major asupra rezultatelor diviziei, de ex. Persil Gold cu formula “Fresh Pearls” from Silan, Pur Max gel, Bref Power Active.

Divizia Produse Cosmetice/ de Toaleta a raportat o crestere organica a vanzarilor cu 5.0 procente la 865 milioane euro, pastrand trendul ascendent din ultimele perioade, fiind peste nivelul pietelor. Cote de piata-record au fost atinse in Europa. Regiunile in crestere - Asia (fara Japonia), Africa/Orientul Mijlociu, America Latina si Europa de Est – au avut o contributie semnificativa, raportand cresteri de ordinul a doua cifre. In contextul cresterii investitiilor media, profitul operational (EBIT) a crescut cu 12.4 procente la 112 milioane euro.

Return on sales a crescut cu 0.3 puncte procentuale la 13.0 procente, un nou record pentru al doilea trimestru. Asa cum spuneam, inovatiile au determinat aceste rezultate pozitive, dintre acestea mentionam Schauma Intensiv Anti-Matreata (Intensive Anti-Dandruff), Syoss Moisture,Syoss Color, Palette Intensive Color Creme Gelée Royale, Diadem Gelée Royale, Taft Power & Touch, Fa 3D Protect, Diadermine line Reactivance, Theramed 2in1, precum si OSiS si noua marca Essensity – dintre produsele profesionale.
Divizia Adezivi Tehnologii a inregistrat  performante foarte bune in trimestrul II. Vinzarile au crescut cu 19.5 procente pana la 1,890 milioane euro, fiind peste nivelul atins in perioada similara a anului trecut. Organic, vanzarile au crescut cu 13.6 procente, cresterea fiind generata in special de cresterea volumului ca urmare a unei usoare relaxari a preturilor.

Toate subdiviziile Henkel si toate regiunile au contribuit la aceasta performanta. Regiunile in crestere precum Asia (fara Japonia), Africa/Orientul Mijlociu, America Latina si Europa de Est, au continuat sa genereze cresteri. Profitul operational aproape s-a dublat fata de trimestrul II 2009, ajungand la 222 milioane euro. Adjusted EBIT a fost de 255 milioane euro. Return on sales a atins 11.8 procente, o crestere substantiala cu 5.8 puncte procentuale fata de trim II 2009. Return on sales ajustat a crescut cu 6.3 puncte procentuale pana la un nou nivel-record de 13.5 procente.

Previziuni pentru vanzari si profit  2010
Pe baza estimarilor pentru anul in curs, Henkel se asteapta ca economia globala sa creasca cu cca 3.5 procente. Henkel crede ca toate diviziile sale vor continua sa se dezvolte peste nivelul pietelor pe care activeaza in ceea ce priveste cresterea organica a vanzarilor. Au fost introduse deja schimbari la nivel operational si Henkel asteapta, si in continuare, “positive momentum”. De exemplu, compania anticipeaza contributii suplimentare la profit generate de sinergiile create ca urmare a integrarii fostelor divizii National Starch si o foarte stricta disciplina a costurilor. Toti acesti factori vor influenta pozitiv dezvoltarea profitului operational ajustat (EBIT) si a castigurilor per actiune preferentiala (EPS). Henkel asteapta o imbunatatire a ambilor parametri cu peste 25 procente pentru intregul an fiscal 2010, in comparatie cu anul 2009.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content