FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Heidi, a treia achizitie Meinl pe piata romaneasca a ciocolatei

Heidi, a treia achizitie Meinl pe piata romaneasca a ciocolatei

Proprietarii Kandia Dulce, familia austriaca Meinl, au cumparat producatorul de ciocolata Heidi Chocolat de la familia elvetiana Laderach. Kandia Dulce si Heidi Chocolat vor deveni companii surori in proprietatea companiei nou create Kex Confectionery.

„Urmare a achizitionarii, Heidi si Kandia vor ramane separate din punct de vedere operational. Actualele echipe de management ale celor doua companii vor ramane neschimbate si vor raporta catre Kex. Achizitia este supusa aprobarii Consiliului Concurentei”, se arata intr-un comunicat al Kex Confectionery Group.

Portofoliul actual de produse al Kandia Dulce include Rom, Magura, Primola, Kandia, Laura, Novatini, Cremita, Sugus si Silvana.

Heidi Chocolat a fost infiintata in anul 1994 si a apartinut integral familiei elvetiene Läderach Compania detine o fabrica de ciocolata situata in Pantelimon, langa Bucuresti si are peste 350 de angajati. Compania este focusata pe segmentul premium si isi comercializeaza produsele sub brandul Heidi.

Vanzarea Heidi va permite companiei Laderach sa se concentreze mai departe pe core business-ul sau, productia artizanala, dedicata clientilor specializati si distributiei proprii in magazinele de specialitate, se mai arat in comunicat.

Meinl, principalul jucator pe piata ciocolatei

Achizitia Heidi face ca austriecii de la Meinl sa devina cei mai puternici jucatori de pe piata romaneasca a ciocolatei, singur concurent relevant ramanand Mondelez International, care distribuie brandurile Poiana si Milka.

Prezenta pe plan local prin intermediul producatorului de ciocolata Kandia-Excelent, familia austriaca Meinl a decis in 2007 sa vanda afacerea catre grupul britanic Cadbury pentru aproape 100 de milioane de euro. 

Austriecii si-au recuperat business-ul din Romania in 2010, cand Cadbury au fost preluat de americanii de la Kraft la nivel global, tranzactia fiind insa conditionata de catre Comisia Europeana de vanzarea opera?iunilor grupului britanic din Romania si Polonia.

O a doua tranzactie a fost incheiata de austrieci in toamna anului trecut, cand au preluat si producatorul Supreme Chocolat de la fratii libanezi Jihad si Johnny Jabra. Cele doua companii erau la acea data numarul doi si numarul trei pe piata ciocolatei, in urma Mondelez (pe atunci Kraft).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content