FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Harta Scolilor Verzi din Romania

Harta Scolilor Verzi din Romania

Henkel Romania, in colaborare cu Centrul de Consultanta Ecologica, Galati, lanseaza "Harta Scolilor Verzi din Romania", o campanie de identificare, premiere si promovare a initiativelor ecologice din cadrul scolilor de pe intreg teritoriul tarii, pentru a contribui astfel la educarea si incurajarea unui stil de viata cu respect si grija fata de mediul inconjurator.

Prin aceasta campaniae vor fi recunoscute si premiate la nivel national programele si proiectele de cunoastere, protejare a mediului si implicare in comunitate, initiate in perioada 2006 - 2009 in randul profesorilor si elevilor claselor I-XII si derulate la nivel local.

Fiecare scoala din Romania se poate inscrie in competitie in perioada 1 octombrie - 8 noiembrie 2009. Informatii si detalii pentru inscriere sunt disponibile pe site-urile www.nouanepasa.ro  si www.cceg.ro.  Printre principalele aspecte care vor fi evaluate de juriul competitiei se numara: temele si subiectele abordate la nivel local, national sau global, modul in care activitatile derulate contribuie la cunoasterea problemelor de mediu si identificare a solutiilor, implicarea in comunitate, precum si rezultatele finale obtinute. 

Intre 8 si 30 noiembrie 2009, proiectele castigatoare vor fi selectate de catre un juriu compus din reprezentanti ai initiatorilor acestui proiect, alaturi de reprezentanti invitati ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Ministerului Mediului, dar si ai organizatiilor asociate la nivel international: die Umweltberatung Lower Austria si Eco Counselling Luxembourg.

Trofeul "Cea mai Verde Scoala din Romania" va fi acordat scolii cu cele mai bune rezultate evaluate in cadrul competitiei si va consta intr-o excursie cu tema ecologica in Austria, una din tarile asociate proiectului.  Scolile si programele inscrise in proiect vor foma la final Harta Scolilor Verzi din Romania, ce doreste sa ofere o perspectiva la nivel national asupra activitatilor educationale dedicate protejarii mediului.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content