FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Guvernul scade TVA la paine, dar mareste acciza la alcool

Guvernul scade TVA la paine, dar mareste acciza la alcool

Guvernul a decis sa reduca taxa pe valoarea adaugata la paine la 9% incepand cu 1 septembrie, insa impactul negativ al masurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat cu majorarea altor taxe, inclusiv acciza la alcool.

"Obiectivul major, asa cum am anuntat in nenumarate randuri cand am propus reducerea TVA la paine, este nu de a scadea imediat pretul, ci de a reduce evaziunea fiscala semnificativ. Pe baza analizelor facute de asociatia marilor producatori si, de asemenea, din analizele noastre, evaziunea fiscala ajunge pe anumite segmente, pe acest lant, si pana la 80%", a declarat ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu citat de Mediafax.

Ministrul a precizat ca scopul urmarit de Guvern este de a reduce semnificativ evaziunea fiscala in domeniul produselor de panificatie.

Una dintre masurile luate pentru reducerea impactului negativ al masurii este cresterea accizei la alcool de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca expertii FMI sunt in continuare sceptici legat de impactul favorabil reducerii TVA la paine in ceea ce priveste scaderea evaziunii fiscale, dar au acceptat aceasta masura.

Sursa foto: zemgalietis.lv

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content