FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Grupul Metro a inregistrat rezultate stabile pentru 2009 in ciuda crizei economice

Grupul Metro a inregistrat rezultate stabile pentru 2009 in ciuda crizei economice

In anul financiar 2009 (1 ianuarie – 31 decembrie), vanzarile in euro ale Grupului Metro au scazut cu 3,6% la 65,5 miliarde de euro din cauza efectelor negative ale cursului valutar. In termeni de moneda locala, vanzarile au crescut cu 0,2 % conform datelor preliminare si neauditate. Vanzarile din Germania au ramas neschimbate in timp ce in Europa de Est acestea au scazut cu 12,8% pana la 15,8 miliarde de euro. Diminuarea vanzarilor a fost de asemenea cauzata de regresul cursului valutar.

Metro Cash&Carry

Vanzarile Metro Cash&Carry au scazut cu 7,6% pana la valoarea de 30,6 miliarde de euro (-2.5% la rate de schimb constante). In termeni de vanzari comparabile, vanzarile au scazut cu 4,9%. In Q4, dezvoltarea vanzarilor a fost diminuata de numarul tot mai mic de magazine inaugurate de la un an la altul.

In Europa de Est, vanzarile au scazut datorita fluctuatiilor valutare si a pierderilor inregistrate la nivelul vanzarilor comparabile. Cu toate ca impactul negativ al valutei internationale s-a diminuat incepand cu Q4, vanzarile comparabile au scazut. Fenomenul a fost cauzat de o crestere pronuntata a reticentei consumatorilor fata de segmentul non-food intr-un mediu de piata confuz.

Real

Vanzarile Real au scazut in 2009 cu 2,9% pana la 11,3 miliarde de euro. In Q4 dezvoltarea vanzarilor a fost mai slaba decat in primele noua luni ale anului, in termeni de vanzari comparabile. Acest lucru a fost cauzat in mare parte de parcursul segmentului non-food in Europa de Est. In 2009, vanzarile in Germania au scazut in general din cauza inchiderii magazinelor iar vanzarile comparabile s-au diminuat de asemenea. In contextul dificil ce a predominat la nivelul pietei, Real a continuat sa progreseze prin intermediul repozitionarii: marci private precum TiP, Real Quality, Real Bio si Real Selection au crescut semnificativ, loialitatea consumatorului a devenit mai puternica iar reteaua de magazine a fost optimizata.

Per total, in 2009 Grupul Metro a deschis 80 de locatii. De asemenea, in Q4 dezvoltarea profiturilor operationale a fost puternic influentata de programul de restructurare 2012.

„Ne asteptam la provocari ale contextului macroeconomic si in 2010. Cu toate acestea, vedem multe oportunitati pentru formatele noastre puternice si incercam totodata sa ne acceleram cresterea interna. In consecinta, am crescut bugetul cheltuielilor de capital de la 1.6 miliarde de euro la 1.9 miliarde de euro”, afirma Dr Eckhard Cordes, CEO al Grupului Metro.

In 2010 va fi inaugurat un numar semnificativ de magazine, in principal in regiuni cu potential de crestere precum Europa de Est si Asia. Pe termen lung, Metro Cash&Carry are in vedere printre altele, intrarea pe piata din Egipt. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content