FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Grupul Auchan restructureaza structura de guvernanta

Grupul Auchan restructureaza structura de guvernanta

Structura de guvernanta a Grupului Auchan se va modifica, de la 1 iulie 2010, dupa ce Christophe Dubrulle, care detine functia de Presedinte al Board-ului Executiv din 1996, s-a decis sa se retraga. Noua structura va fi supusa aprobarii actionarilor pe 30 iunie, se arata intr-un comunicat oficial al retailerului francez.

Structura companiei va fi consolidata prin inlocuirea Board-ului Executiv cu un Comitet Executiv, in care vor fi reprezentate toate cele patru linii de business – hyermarketuri, supermarketuri, banca Accord si Immochan – precum si functiunile cheie – resurse umane, finante si management control.
Philippe Baroukh (foto), 52 de ani, actualul director general al Auchan Franta, il va inlocui pe Christophe Dubrulle la conducerea diviziei de hypermarketuri a Grupului si va prelua pozitia de director general al acesteia. Divizia de hypermarketuri din Franta va fi condusa de Vincent Mignot, 38 de ani, actualmente director de operatiuni al regiunii de nord.

Din punct de vedere legal, Groupe Auchan SA se transforma dintr-o corporatie condusa de un Board Executiv si un Board de Supervizare, intr-o corporatie condusa de un Board de Directori. Actualul presedinte al Board-ului de Supervizare, Vianney Mulliez, 47 de ani, va deveni, astfel, presedinte al Board-ului de directori si presedinte al Comitetului Executiv al Grupului, format din Philippe Baroukh, general manager al diviziei de hypermarketuri, Patrick Bodin, director de planificare si control al managementului, Jerome Guillemard, CEO al bancii Accord, Benoit Lheureux, CEO al Immochan si director de resurse umane al grupului, Xavier de Mezerac, Chief Financial Officer, si Philippe Saudo, general manager al diviziei de supermarketuri.

Philippe Baroukh este absolvent al Institut d’Etudes Politiques din Aix en Provence si al Facultatii de Istorie a Universitatii Sorbona din Paris. S-a alaturat Auchan in 1986 ca supervizor de departament in Annecy. In 1988 a devenit product manager la biroul central de achziitii, iar un an mai tarziu a fost numit supervizor si apoi manager de magazin in Aubagne. Dupa alti doi ani petrecuti la conducerea magazinului din Saint Etienne, s-a reintors la Aubagne si a condus magazinul de aici in perioada 1992 – 1996. La sfarsitul acelui an, Baroukh a devenit managing director al regiunii Est, iar trei ani mai tarziu, director de vanzari. Din 2002 este director general al Auchan Franta.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content