FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > GfK: Carnea si mezelurile reprezinta 33% din consumul de alimente proaspete

GfK: Carnea si mezelurile reprezinta 33% din consumul de alimente proaspete

O treime din consumul de alimente proaspete este reprezentat de carne si mezeluri, a declarat Diana Scaunasu, Client Service Manager Consumer Panel Services la GfK Romania, in cadrul expo-conferintei Meat.Milk. 2014, organizata la Sibiu de catre infoALIMENT.

Astfel, carnea reprezinta 20% din consumul de alimente proaspete, iar mezelurile 13%. Produsele lactate detin o pondere de 20%, legumele 15% , iar fructele 11%. Produsele de panificatie si patiserie acopera 13%, iar pestele si fructele de mare, precum si ouale reprezinta, fiecare, 3% din consumul casnic de alimente proaspete, potrivit datelor firmei de cercetare GfK Romania, obtinute prin intermediul Panelului de gospodarii.

Totodata, produsele proaspete sunt cumparate intr-o proportie mai mare decat bunurile de larg consum din retailul traditional. Dintre acestea, carnea, fructele si legumele sunt achizitionate mai mult din magazinele independente si din piete, in timp de lactatele sunt achizitionate mai ales din lanturile internationale de magazine.

Din bugetul alocat de o gospodarie pentru bunurile de larg consum, 47% din cheltuieli se duc pe alimentele proaspete. Pondere este mai mare in cazul retailului traditional (55%) decat in cazul supermarketurilor (42%) si al hypermarketurilor (39%).

Datele GfK arata o crestere cu 3% a consumului casnic de bunuri de larg consum in primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Avansul pietei FMCG a fost determinat in special de alimente, care au inregistrat o crestere de 4% in primele trei luni din 2014, dar care nu a venit de la producatorii consacrati, ci de la marcile private ale retailerilor internationali. De altfel, ponderea retailului modern a crescut, ajungand la 56% in primul trimestru al acestui an de la 54% din total comert la sfarsitul anului trecut.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content