FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > GfK analizeaza traseul complet online si offline al cumparatorului modern

GfK analizeaza traseul complet online si offline al cumparatorului modern

GfK Romania lanseaza PurchaseJourney.dx, o metodologie inovativa care analizeaza in premiera comportamentul consumatorului in mod integrat, atat in mediul digital, cat si in cel traditional, de-a lungul intregului proces de luare a deciziei de cumparare.

Noua abordare metodologica monitorizeaza comportamentul online al consumatorului care intentioneaza sa cumpere un anumit produs sau serviciu (website-urile vizitate, timpul petrecut pe fiecare site, cuvintele cheie dupa care a realizat cautarea etc.) si imbina aceste informatii cu analize saptamanale referitoare la interactiunea pe care o are consumatorul cu marcile in mediul offline (ex. in magazine, la dealeri), precum si evaluarea influentei fiecarui punct de interactiune pentru luarea deciziei finale de cumparare.

“Procesul de luare a deciziei de cumparare a devenit unul deosebit de complex odata cu multiplicarea punctelor de interactiune cu marcile. De exemplu, conform studiului multiclient GfK „Internetul si decizia de cumparare”, 84% dintre utilizatorii romani de Internet din mediul urban au luat in considerare pentru cumparare alte marci decat cele pe care le aveau initial in minte, dupa ce au cautat informatii online. Noua solutie GfK de cercetare ne permite o intelegere 360° a consumatorului modern din punct de vedere motivational, atitudinal si comportamental, deopotriva in mediul online si offline”, declara Raluca Raschip, Consumer Goods &Retail Director in cadrul GfK Romania.

Cu ajutorul acestei solutii, companiile vor putea sa identifice mixul potrivit dintre online si offline, sa isi optimizeze mesajele de comunicare pentru punctele cheie de interactiune cu marca, in momentele decisive pentru luarea deciziei de cumparare.

Grupul GfK este una dintre cele mai mari companii de cercetare de piata din lume, cu peste 12.000 de experti care se dedica zi de zi descoperirii de noi perspective asupra modului in care oamenii traiesc, gandesc si cumpara, in peste 100 de tari. In 2012, vanzarile GfK au fost de 1,51 miliarde euro. In Romania, compania este prezenta din 1992.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content