FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > GfK: Alimentele proaspete, in topul preferintelor romanilor

GfK: Alimentele proaspete, in topul preferintelor romanilor

Painea, legumele si fructele se regasesc cel mai des, in cosul de cumparaturi al romanilor, in conditiile in care alimentele proaspete sunt prezente in 2 din 3 cosuri, reprezentand 38% din totalul cheltuielilor dedicate consumul casnic pentru produse de larg consum, potrivit firmei de cercetare GfK Romania.

Produsele pe care romanii cheltuiesc cei mai multi bani de-a lungul unui an sunt carnea, legumele si mezelurile, iar canalul preferat pentru achizitionarea produselor alimentare proaspete este comertul traditional, care acopera 60% din valoarea totala a acestei piete. Orientarea catre comertul traditional este influentata in special de produse precum legumele, painea, pestele si produsele de cofetarie care sunt cumparate intr-o proportie mai mare din magazinele specializate, brutarii, patiserii sau piete.

In schimb, mezelurile si carnea de pui sunt achizitionate aproape in mod egal din cele doua formate de comert: modern si traditional. Ca si in cazul majoritatii produselor de larg consum, hypermarketul detine suprematia intre formatele comertului modern atunci cand vine vorba despre achizitionarea de alimente proaspete.

“Observam o deschidere mai mare a cumparatorilor de a-si procura produse proaspete din acest format de retail. Aproximativ trei sferturi dintre cumparatorii care intra intr-un hypermarket pun in cos fructe si legume, comparativ cu doar 60% dintre clientii supermarketurilor si ai discounterilor”, afirma, intr-un comunicat, Raluca Raschip, Consumer Goods &Retail Director GfK Romania.

Datele de piata au la baza informatii obtinute prin monitorizarea consumului casnic la nivelul intregului an 2013. Cercetarea de tip Panel de Consumatori a GfK Romania este realizata pe un esantion de 3.000 de gospodarii, reprezentativ la nivel national, prin scanarea codurilor de bare ale produselor de larg consum. Categoriile de produse monitorizate in studiu sunt: legume, fructe, oua, paine, produse de panificatie si brutarie, mezeluri, carne proaspata, mancare gatita proaspata, produse de cofetarie, peste, icre, suc proaspat.

Prezenta pe piata locala din 1992, GfK Romania este, una din principalele firme de cercetare de piata, cu o cifra de afaceri de aproape 12,5 milioane euro in 2012.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content