FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Furnizorul de solutii RBC vrea o crestere de 50% a afacerilor in industria alimentara

Furnizorul de solutii RBC vrea o crestere de 50% a afacerilor in industria alimentara

Compania Romanian Business Consult (RBC), furnizor de solutii IT pentru retail si industria alimentara, a raportat o cifra de afaceri de 14,5 mil. euro pe 2012, un sfert din aceasta suma fiind generat de segmentul clientilor din industria alimentara.

Estimarile RBC indica o cota de piata de 80% pe segmentul de retail international, compania  previzionand o crestere cu 5 procente a acesteia, pe baza atragerii unor noi clienti. Pe segmentul comertului national (retaileri independenti), cea mai importanta lansare a companiei din 2012 a fost solutia Retail IQ – o suita de aplicatii software dezvoltate intern de RBC, care asigura managementul, implementata deja in 65 de magazine la finalul anului trecut.
In plus, RBC a incheiat recent un parteneriat cu lideri mondiali in zona de aplicatii software pentru optimizarea proceselor din retail si industria alimentara.

Printre solutiile nou intrate in portofoliul RBC se numara: monitorizare si supraveghere video, mercantizare si category management, gestiunea fluxurilor din magazine si a spatiului la raft, solutii de loializare si marketing digital, gestiunea depozitelor si supply chain, gestiunea promotiilor, solutii complexe de raportare si business intelligence. De asemenea, RBC a incheiat un parteneriat cu compania Fujitsu-Siemens pentru partea de servere si echipamente de stocare a datelor.

„Parteneriatele incheiate reprezinta doar unul dintre vectorii de crestere. Un alt motor important il reprezinta proiectele demarate de compania noastra in zona de vanzare multicanal (online, mobile, e-commerce), precum si in zona solutiilor de vanzare neasistata (self shopping, self check-out), cu o serie de clienti din retailul international,” a declarat Andrei Bojita, directorul general al RBC.
In industria alimentara, RBC preconizeaza o crestere cu peste 50% a cifrei de afaceri, aceasta vizand preponderent segmentul de aplicatii de management al productiei si trasabilitate, cat si gestiunea retelelor de magazine detinute de producatorii locali.
„Intentionam sa ne pastram pozitia de lider pe piata solutiilor IT pentru retail si industria alimentara, dar ne pregatim de asemenea ca, printr-o serie de solutii de top la nivel mondial, cat si solutii software dezvoltate intern, sa atacam si alte verticale industriale, precum Vanzari & Distributie, Logistica & Transporturi”, a mai spus Andrei Bojita.

Extindere a portofoliului in sectorul logistic

In ceea ce priveste sectorul logistic, RBC a lansat anul trecut LogIQ. Solutia WMS, implementata de  cea mai noua membra a familiei RBC – compania RBC Logistic Solutions – a fost implementata deja la companii mari din piata, precum Scandia Food, Euroccoper, Velocity. Astfel, RBC ofera in acest moment solutii complete care acopera intregul lant de procese: de la receptia materiilor prime, productie, pana la intreg lantul logistic, de distributie si chiar vanzare prin retail.

Romanian Business Consult este o companie cu capital romano-austriac, fondata in anul 1991. Aceasta detine o echipa de 110 specialisti din diferite domenii.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content