FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > FM Logistic: luam in calcul achizitii de companii in Romania

FM Logistic: luam in calcul achizitii de companii in Romania

FM Romania planifica realizarea unei cifre de afaceri de 24 de milioane de euro in anul fiscal curent, care urmeaza sa se finalizeze pe 31 martie 2013. Suma reprezinta o crestere de 14% fata de valoarea inregistrata in anul fiscal anterior, 2011-2012.

Directorul general al companiei, Catalin Olteanu-Heel, spune ca sunt luate in calcul si achizitii de companii, pentru a accelera cresterea business-ului in urmatorii ani. “Luam in calcul achizitii in Romania. Este posibil sa ne uitam la competitori aflati in dificultate, dar si la competitori cu un business solid care sa ne permita intrarea pe segmente noi de piata”, a afirmat acesta.
In prezent, divizia de transport a FM Romania are o pondere egala in cifra de afaceri a companiei cu cea a diviziei de servicii de depozitare. Pentru urmatorii ani, operatorul prognozeaza cresterea importantei diviziei de transport in cifra sa de afaceri anuala. Cea mai mare provocare a acestei divizii, atat in prezent cat si in viitor, este cresterea preturilor carburantilor.

“In acest an am investit enorm in dezvoltarea de tehnologii noi si, de asemenea, am pus accent pe investitiile in oameni. De anul viitor, incepand cu luna ianuarie, vom derula un program benchmark pentru implementarea celui mai nou sistem de operare a depozitelor. Astfel, vom fi capabili sa oferim clientilor nostri o trasabilitate de 100% pentru produsele lor, fata de 95-98% cat este rata de trasabilitate in prezent”, a mai declarat directorul FM Romania. Aceasta investitie vine in contextul noilor reglementari UE care impun produselor cosmetice o trasabilitate de 100%, adica monitorizarea tuturor proceselor de productie, procesare si a parcursului urmat de produs in lantul de distributie.

In Romania, FM Logistic activeaza din 2004, iar in prezent detine doua platforme logistice, in Dudestii Noi (jud. Timis) si in Petresti (jud. Dambovita). Clientii sai provin din trei sectoare mari : retail, FMCG si industria farma.
La nivel international, compania franceza FM Logistic are planuri ambitioase de crestere: de la afaceri de circa 800 de mil. euro in anul fiscal curent vrea sa ajunga la 2 miliarde de euro in zece ani.
In acest moment, operatorul logistic este prezent in peste 10 piete din Europa si in China.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content