FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Farmec Cluj-Napoca, lider in categoria produselor de ingrijire faciala

Farmec Cluj-Napoca, lider in categoria produselor de ingrijire faciala

Farmec Cluj-Napoca a incheiat primele patru luni ale anului ca lider de piata in categoria generala a produselor de ingrijire faciala, cu o cota cantitativa de 30,93% si o cota de piata valorica de 18,27%. Pe segmentul cremelor de fata, produsele Gerovital, Farmec si Aslavital au insumat o cota cantitativa de 26,69%, plasand Farmec in topul producatorilor de cosmetice. In acelasi timp, pe segmentul demachiantelor, Farmec detine o cota cantitativa de 31,99% si o cota valorica de 21,27%.

Conform rezultatelor Nielsen, in categoria produselor de ingrijire corporala, vanzarile Farmec au inregistrat o crestere cantitativa de 15% si o crestere valorica de 20%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, consolidarea prezentei Farmec in aceasta categorie fiind datorata in principal rezultatelor inregistrate la cremele de maini.

Brandul Gerovital este lider de piata pe segmentul cremelor de fata, detinand o cota cantitativa de 12,75%, in timp ce pe segmentul demachiantelor, laptele Doina se mentine pe prima pozitie, cu o cota de piata cantitativa de 15,48%.

In categoria produselor de ingrijire corporala, Farmec este lider de piata pe segmentul cremelor de maini, cu o cota cantitativa de 5,40%. Crema de maini cu glicerina, un produs traditional, se mentine in topul preferintelor consumatorilor alaturi de cremele din gama ecologica Farmec.
Pe toate segmentele, marcile Farmec  au inregistrat rezultate care le plaseaza in topul primelor 10 branduri din piata.

Din punct de vedere financiar, Farmec a incheiat primele 4 luni ale anului cu o cifra de afaceri de 26,5 milioane RON reprezentand o crestere de 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Primele patru luni au indicat faptul ca romancele isi restabilesc prioritatile in ceea ce priveste bugetul familial, dar nu renunta la ingrijire personala si la intretinere. Am avut o politica de vanzari menita sa valorifice potentialul contextului economic actual si am iesit pe piata cu o serie de produse noi, care au avut performante bune si au antrenat vanzarile intregului portofoliu”, explica Mihaela Turdean, Director General al Farmec.

Farmec SA Cluj-Napoca, cel mai mare producator 100% romanesc de  cosmetice, detine marci recunoscute international, printre care se regasesc Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, Aslamed, Doina, Ada, Obsesie, Athos si Dermofarm. Produsele Farmec sunt prezente in tari de pe toate continentele lumii, cum ar fi Ungaria, Polonia, Serbia, Anglia, Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Germania, Italia, Spania, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Liban, Iordania, Thailanda, Japonia, SUA si Canada. In 2008, Farmec a realizat o cifra de afaceri de 24,5 milioane euro. Din iunie 2008, Farmec detine drepturile integrale asupra marcii Gerovital, in urma achizitionarii lor de la compania Gerovital Cosmetics.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content