FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Expur, crestere de 14% a cifrei de afaceri in 2013

Expur, crestere de 14% a cifrei de afaceri in 2013

Producatorul de uleiuri vegetale Expur, filiala locala a companiei franceze Sofiproteol, a inregistrat in anul 2013 o cifra de afaceri de 254 de milioane de euro, in crestere cu 14% fata de 2012, anunta compania intr-un comunicat.

 „Lesieur Cristal, Expur si Oleon et Novance si-au majorat cifra de afaceri in medie cu 6%. In Romania, grupul a investit in capacitati de procesare si in brandul Bunica”, au declarat oficialii Sofiproteol.

Sofiproteol a intrat in Romania in 2010 prin achizitia producatorului local Expur S.A. Compania are doua linii diferite de business, in care lucreaza in total 515 angajati: ulei de floarea soarelui imbuteliat si biodiesel. In momentul integrarii sale in grupul francez, Expur avea o pozitie foarte buna pe piata romaneasca a uleiului imbuteliat datorita brandurilor locale din portofoliul sau pozitionate pe segmentele mainstream (mediu – n.r.) si economic, precum si datorita marcilor proprii dezvoltate pentru marile lanturi de magazine.
 
Producatorul detine in Romania o fabrica de uleiuri vegetale la Slobozia, iar anul trecut si-a extins portofoliul de branduri de ulei imbuteliat prin achizita Untdelemn de la Bunica si Olpo de la grupul Cargill. Tranzactia a vizat atat brandurile, cat si transferul unor linii de productie din fabrica de la Podari detinuta de Cargill in fabrica Expur din Slobozia.
 Dupa vanzarea Untdelemn de la Bunica, Cargill a inchis fabrica de la Podari.
In comunicatul Sofiproteol se mentioneaza ca in 2013 Expur si-a dublat capacitatea de imbuteliere a uleiului de floarea soarelui. Compania franceza mai detine pe piata locala a uleiurilor brandurile Lorena si Marisol.

Cititi in editia din martie a  revistei Magazinul Progresiv un interviu cu Peter Tagge, manager general al Expur.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content