FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Enterprise Investors, proprietarul Profi Rom Food Group, va finanta expansiunea lantului de supermarketuri Dino din Polonia

Enterprise Investors, proprietarul Profi Rom Food Group, va finanta expansiunea lantului de supermarketuri Dino din Polonia

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat o conventie pentru achizitionarea a 49% din actiunile Dino, o companie care opereaza un lant de supermarketuri de proximitate in vestul Poloniei. Investitia de aprox. €50 milioane va lua forma unei majorari de capital. Tranzactia se va finaliza dupa primirea aprobarii de la Biroul Polonez pentru Concurenta si Protectia Consumatorului.

Dino este un lant de magazine alimentare de proximitate, fondat cu capital polonez. S-a dezvoltat incepand cu 1999, cand au aparut primele magazine in voievodatul Wielkopolska. In prezent lantul numara 97 de magazine, localizate
in special in vestul Poloniei, compania deschizand in medie 1-2 noi magazine pe luna.

Veniturile Dino au totalizat €97 milioane in 2009, iar in acest an sunt prevazute sa creasca cu 30%, depasind €135 milioane.
“Consideram ca Dino este o investitie atractiva. Suntem impresionati de ritmul alert cu care s-a dezvoltat in ultimii trei ani, de-a lungul carora compania si-a triplat profitul. Vedem oportunitati pentru dezvoltarea ulterioara a Dino prin extinderea lantului in diverse alte regiuni ale Poloniei. Magazinele Dino se diferentiaza de competitie in special datorita ofertei generoase de carne, mezeluri si alte sortimente proaspete, ceea ce ofera un avantaj competitiv lantului”, a spus Micha? Rusiecki, Managing Partner la Enterprise Investors si care conduce aceasta investitie.

“Suntem bucurosi ca avem un partener ca Enterprise Investors, un investitor cu experienta in retail. Scopul nostru este sa extindem lantul in mod dinamic, prin deschiderea a cel putin 30- 40 de magazine in urmatorii cativa ani. Va fi mult mai usor sa reusim acest lucru alaturi de EI.” a spus Szymon Piduch, Presedintele Dino.

Enterprise Investors este cea mai veche si una dintre cele mai mari companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est. Capitalul total al celor sapte fonduri administrate de Enterprise Investors se ridica la €1,7 miliarde. Pana acum, aceste fonduri au investit €1,3 miliarde in 118 companii ce activeaza in diverse sectoare economice si au vandut 91de companii generand €1,4 miliarde. Fondurile detin in prezent investitii in 27 de companii.
Enterprise Investors are o vasta experienta investitionala in retail, investind pana acum peste €270 milioane in diverse lanturi de retail.

Fondurile de investitii ale Enterprise Investors se pot mandri cu mai multe investitii de success in lanturi de supermarketuri. In 2002, EI a listat holdingul Emperia (fost Eldorado) la WSE, Bursa de Valori din Varsovia, dupa dezvoltarea lantului sau de retail (magazinele Stokrotka si Groszek) impreuna cu proprietarii si managementul companiei. In 2005-2007, fondurile au investit in Artima, lantul romanesc de supermarketuri, pe care l-au vandut ulterior retailerului francez Carrefour, tripland investitia originala. In 2009, fondurile EI au achizitionat unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania, Profi Rom Food Group, cu care sunt acum in plin proces de dezvoltare.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content