FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Dupa preluare, Heidi ramane un business independent operational de Kandia

Dupa preluare, Heidi ramane un business independent operational de Kandia

Producatorul de ciocolata Heidi, preluat de catre actionarii Kandia Dulce, va ramane un business independent operational de  Kandia, cu o activitate intensa la export, potrivit oficialilor companiei. Tranzactia de preluare a primit acordul Consiliului Concurentei in luna martie 2013.

Cu doar o luna mai devreme, actionarii Kandia infiintasera societatea Kex Confectionery, care este in prezent compania mama atat pentru Kandia Dulce, cat si pentru Heidi.
“Kandia si Heidi vor fi doua business-uri separate din punct de vedere operational, fiecare dintre acestea avand propriile facilitati de productie, echipe de vanzari si marketing diferite, precum si alte capabilitati separate. Kandia se concentreaza pe segmentul mainstream (mediu) al categoriilor acoperite, in timp ce Heidi se focuseaza pe segmentul premium al ciocolatei, avand, de asemenea, activitati intense la export”, au declarat reprezentantii Kex Confectionery. Acestia au mai precizat ca fiecare dintre cele doua companii are propria echipa de conducere care raporteaza board-ului Kex Confectionery. La randul sau, board-ul Kex Confectionery are trei membri in prezent, urmand sa fie extins in curand la un numar de 7 membri.

Proprietarii Kandia Dulce, familia austriaca Meinl, au cumparat Heidi de la familia elvetiana Laderach, prin intermediul fondului de investitii Meinl Capital Markets. La inceputul lui 2012, fondul a preluat un alt producator local de produse de ciocolata, Supreme, care a fuzionat prin absorbtie cu compania achizitoare. Supreme era detinuta de fratii libanezi Jihad si Johnny Jabra. Cele doua companii, Kandia Dulce si Supreme Chocolat, erau la acea data numarul doi si numarul trei pe piata ciocolatei din Romania, in urma Kraft Foods.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content