FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Dobrogea - Benecol, painea care scade colesterolul

Dobrogea - Benecol, painea care scade colesterolul

Dobrogea Grup – Constanta, unul din cei mai importanti producatori din domeniul morarit - panificatie din Romania, in parteneriat cu Raisio Finlanda, a lansat Dobrogea Benecol, o paine de secara cu rol in reducerea colesterolului sanguin.

Painea Dobrogea Benecol, din faina integrala de secara, cu esteri de stanoli din plante, are efect dovedit clinic in scaderea colesterolului si este primul produs de acest fel de pe piata romaneasca.
Painea de secara Dobrogea Benecol este prezenta in doua sortimente de gramaj, la 80 g ?i 240 g, fiind deja disponibila in marile retele de retail.
Produsul a fost dezvoltat in colaborare cu compania finlandeza Raisio Grup care dezvolta, produce si comercializeaza de peste 15 ani ingrediente alimentare sigure si sanatoase.

Esterii de stanoli din plante sunt un ingredient de scadere a colesterolului adaugat in produsele Benecol, ce a fost introdus pe piata in 1995. Ingredientele sunt disponibile prin Divizia Ingrediente Raisio, cu fabrici in Finlanda si in Charleston, Carolina de Sud, USA.
Cercetatorii companiei Raisio au descoperit esterii de stanol in 1989, ca parte a unui program national de cercetare dedicat descoperirii de ingrediente menite sa reduca nivelul colesterolului. In 1995 s-a lansat in Finlanda primul aliment cu continut de esteri de stanol, margarina Benecol, iar patru ani mai tarziu Benecol s-a lansat in afara Finlandei, in Franta, in parteneriat cu Jhonson & Johnson. Astazi, Benecol este prezent in 30 de tari, in peste 120 de produse, consumate anual de 60 de milioane de consumatori.

Patru felii de paine de secara Dobrogea Benecol consumate zilnic pot reduce colesterolul in 14 zile cu pana la 15% in conditiile respectarii unei diete echilibrate. Conform studiilor clinice, 2 g/zi de stanoli din plante sub forma de esteri au efect de reducere a colesterolului. O doza mai mica de esteri de stanoli din plante nu asigura un efect complet, dar consumul unei doze mai mari de esteri de stanoli din plante nu are efecte adverse, studiile aratand faptul ca un consum mai mare de esteri de stanoli din plante are un efect marit de reducere a nivelului colesterolului din sange.
Cele mai multe studii au evaluat efectul consumului a 2 grame de esteri de stanoli din plante in doua sau mai multe portii pe zi. Efectul scaderii colesterolului seric LDL este similar, indiferent daca produsul este consumat la masa principala sau in cursul a 2-3 mese zilnice.

Produsul va fi sustinut atat prin activitati de BTL cat si prin actiuni de ATL (campanie de promovare in presa scrisa de specialitate, reviste pentru femei, reviste pentru retaileri, campanie TV, caravane publicitare in randul consumatorilor prin analiza gratuita a nivelului colesterolului, cu recomandarea consumului Painii de secara Dobrogea Benecol in cadrul unei diete si a unui stil de viata sanatos).
 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content