FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Directorul general Profi, numit in consiliul de supraveghere al retailerului rus X5

Directorul general Profi, numit in consiliul de supraveghere al retailerului rus X5

Pawel Musial, directorul general al PROFI Rom Food, a fost numit membru in consiliul de supraveghere al  X5 Retail Group N.V. (X5), pozitie pe care o va detine timp de patru ani. “Aceasta decizie ma onoreaza. In acelasi timp, voi continua sa conduc activ reteaua magazinelor PROFI din Romania, implementand planurile ambitioase pe care aceasta le are”, a declarat, intr-un comunicat, Pawel Musial (vezi foto).  

In afara de Pawel Musial, din consiliul de supraveghere X5 fac parte: Dmitry Dorofeev - Presedinte – Director management si control portofoliu — Alfa Group; Mikhail Fridman - Membru – Fondator Alfa Group; David Gould – Presedinte al Comitetului de Auditare – Director adjunct pentru Dezvoltare, Finante si Control la Alfa Group Consortium din 2000; Alexander Tynkovan – Presedintele comitetului de tranzactii cu parti afiliate – Fondatorul M.video; Christian Couvreux – Presedintele comitetului pentru strategii – Expert cu o cariera de succes in retailul alimentar, care a detinut si pozitii de top in cadrul retailerului francez Group Casino;
Alexander Malis – Membru – Director general Euroset, cel mai mare retailer de telefoane mobile din Rusia; Igor Shekhterman – Presedintele comitetului de nominalizare si remunerare - Managing partner la RosExpert, partenerul rus din alianta cu Korn/Ferry International.

X5 este unul dintre cei mai mari retaileri alimentari din Rusia, administrand lantul de magazine discount  Pyaterochka, supermarketurile Perekrestok, hypermarketurile Karusel, canalul de retail online E5.ru si diferite alte magazine.

La 30 iunie 2013, X5 numara  4.031 magazine, detinand pozitia de lider de piata atat la Moscova, cat si la Sankt Petersburg, si constituind o prezenta semnificativa in partea europeana a Rusiei. Astfel, portofoliul sau include 3.419 magazine discount, 378 supermarketuri, 79 hypermarketuri si 155 de alte magazine, operand totodata sub franciza 439 de magazine din intreaga Rusie. Actiunile X5 sunt tranzactionate la bursa de la Londra.

X5 face parte din Alfa Group Consortium, unul dintre cele mai mari grupuri de investitii private din Rusia, cu interese in petrol si gaze, banci comerciale si de investitii, managementul proprietatilor, asigurari, retail, telecomunicatii, utilitati (apa) si investitii pentru situatii speciale. Pe langa X5 Retail Group, in  portofoliul Alfa Group se mai afla Alfa-Bank, TNK-BP, VimpelCom,  A1 Group, Alfa Capital Management, AlfaStrakhovanie Group si Rosvodokanal Group.

Pawel Musial, 45 de ani este director general al Profi Rom Food, dupa ce a detinut functii in comitetele de supraveghere in Ucraina, la Eko Market (presedinte) si Profi Rom Food, din 2008. Din 2006 pana in 2007, Pawel a fost director comercial si membru al consiliului director X5, iar mai inainte a fost director general si director operational al lantului Perekrestok, din 2004. Inainte de Perekrestok, Pawel a detinut posturi de conducere in retailul polonez, inclusiv timp de cinci ani in cadrul Tesco Polska, ultima sa functie fiind de director regional. Pawel Musial a absolvit Universitatea de Stiintele Vietii din Varsovia (SGGW), obtinand diploma de inginer in tehnologia nutritiei.
 
Actuala numire nu este surprinzatoare avand in vedere ca Pawel Musial a primit numeroase premii nationale rusesti, inclusiv Omul anului in Retail 2006 si Gold Olimp, pentru afaceri 2005 (premiu acordat de presedintele rus), etc.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content