FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > DEVIN a introdus o inovatie tehnologica in Romania

DEVIN a introdus o inovatie tehnologica in Romania

Devin SA este prima companie din Europa de Sud-Est care introduce o inovatie tehnologica globala  pentru a putea reduce cantitatea de ambalaj folosita la imbutelierea produselor sale. Astfel, compania schimba capacele traditionale cu o noua gama de capace, avand o greutate mult redusa si care este destinata sticlelor de apa minerala si apa de izvor de 0,5 l si 1,5 l.

Capacele folosite pentru aceste sticle vor fi mai usoare cu aproximativ 2,5 grame, ceea ce inseamna o reducere cu mai mult de 2 de tone pe an a cantitatii de deseuri, in Romania. Noua tehnologie este implementatã cu ajutorul liniei de imbuteliere KRONES, aceasta avand o productivitate de aproximativ 25.000 de sticle pe ora.

Inovatia tehnologica folosita de catre DEVIN face parte dintr-o strategie durabila de protejare a mediului inconjurator. Primul pas a fost facut in 2008, cand greutatea totala a sticlelor a fost redusa cu 15%, in mai 2010 adaugandu-se o reducere de inca 5% a greutatii si continuand cu introducerea capacelor mai usoare.
Conform calculelor companiei, inovatiile tehnologice introduse pana in prezent, vor genera, in urmatorii trei ani, o reducere cu 750 de tone a cantitatii de PET folosite pentru imbutelierea apelor plate si minerale.

Devin are ca politica de companie atat reducerea cantitatii de PET folosita pentru imbutelierea produselor  cat si colectarea, reciclarea si folosirea deseurilor colectate pentru fabricarea altor produse. Astfel, compania doreste sa reintroduca in procesul de fabricare a ambalajelor proprii o cantitate cat mai mare de PET recuperat.

Devin SA a intrat pe piata din Romania in mai 2008 cu marca DEVIN apa pura de izvor  - varianta plata si carbogazoasa– si cu gama DEVIN Fresh – apa cu arome naturale de fructe.  Din anul 2009 compania este detinuta de Advent water Int’l (fond de investitii din SUA).
Devin a devenit de anul acesta apa oficiala a Federatiei Romane de Tenis.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content