FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Delhaize se retrage din Bulgaria

Delhaize se retrage din Bulgaria

Grupul Delhaize a anuntat ca se retrage din Bulgaria si o sa vanda reteaua de magazine unei companii locale, tranzactia urmand sa aiba loc in al doilea trimestrul al acestui an. Compania a motivat ca va iesi din Bulgaria pentru ca nu este o piata rentabila. “Noi vrem sa ne concentram pe pietele rentabile precum Serbia, Romania sau Grecia. Acesta nu este si cazul Bulgariei”, au declarat reprezentantii companiei pentru ziarul belgian L’Echo.

 Distribuitorul belgian a intrat pe piata din Bulgaria in 2011 in urma unei investitii de 900 de milioane de euro si opereaza in prezent 54 de magazine (supermarketuri si magazine de proximitate) in care lucreaza 2.500 de persoane.

Retragerea Delhaize din Bulgaria are loc la cateva luni dupa ce compania a anuntat ca va iesi de pe piata din Muntenegru unde opera 25 de magazine si din Albania unde detinea 23 de magazine.

In Romania compania opereaza cel mai mare lant de supermarketuri, detinand o retea de 297 de magazine Mega Image, Shop&Go si AB Cool Food. Fondat in 1995 de investitori greci, Mega Image a intrat in grupul belgian Delhaize incepand cu anul 2004. Pe parcursul anului 2013, reteaua Mega Image s-a extins cu 104 unitati, dintre care 37 supermarketuri Mega Image, 66 magazine de proximitate Shop&Go si un magazin sub brandul AB Cool Food. Mega Image, a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri de 1,75 miliarde de lei, in crestere cu 44% fata de anul precedent. Profitul net al Mega Image a fost de 46,7 milioane de lei, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content