FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cresterea retailului modern, sustinuta de noile deschideri

Cresterea retailului modern, sustinuta de noile deschideri

Retailul modern a inregistrat cresteri modeste, in jurul a 1%, ale vanzarilor calculate la o suprafata de vanzare comparabila in ultimilele luni fata de aceeasi perioada a anului trecut. Noile deschideri au determinat insa un avans lunar al vanzarilor de 10 - 15%, ca urmare a noilor magazine deschise, potrivit unui studiu prezentat de Tunde Turcsan, Managing Director Retail Zoom, in cadrul conferintei Trade Round Table organizata de revista Magazinul Progresiv.

Datele Retail Zoom, care face retail audit doar in magazinele retelelor internationale de retail, arata ca, in privinta principalelor categorii, valoarea vanzarilor de tutun a crescut, cel mai mult, cu 22%, cea a alimentelor s-a majorat cu 6,6%, iar a bunurilor de larg consum nealimentare cu 3,6%. In privinta sectorului alimentar, cresteri mai mari au fost inregistrate pe segmentele cu ponderi mai mici din totalul pietei. Astfel, vazarile de snacks-uri sarate au crescut cu 14,2% si cele de snacks-uri dulci cu 9,5%. Dintre categoriile importante, produsele lactate, cu o pondere mai mare, de 12,3% din sectorul alimentar au crescut cu 9,1%.

Produsele din carne, cu o pondere de 13,5% si-au majorat, in schimb, vanzarile cu numai 3,2%.

In privinta produselor nealimentare, produsele comsetice au avut o crestere mai mare decat cele pentru intretinerea casei, in timp ce articolele nonalimentare pentru bebelusi au raportat o usoara scadere.

Marca privata castiga teren in privinta produselor alimentare. Astfel, marcile proprii ale retelelor internationale de retail, cu o pondere de 17,4% din total food,  au avut o crestere de 19,8%, in timp ce avansul vanzarilor produselor de marca a fost de numai 3,4%.

In schimb, pe segmentul nonalimentar cresterea produselor de marca (3,7%) a fost mai mare decat cea a marcilor private (2,8%) care au o pondere de 10,8% din total piata.

Conferinta Trade Round Table, organizata de revista Magazinul Progresiv pe 23 octombrie, a reunit in jur de 200 de specialisti si manageri din retail, cercetare, industria bunurilor de larg consum, consultanta si servicii si i-a avut ca principali invitati pe Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei si Ray Gaul, Vice President Research & Analytics - Kantar Retail.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content