FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Crestere de 13% a vanzarilor la Farmec Cluj-Napoca, in primul semestru, pe piata interna

Crestere de 13% a vanzarilor la Farmec Cluj-Napoca, in primul semestru, pe piata interna

Farmec Cluj-Napoca a incheiat primele sase luni ale anului cu o cifra de afaceri de 42,5 milioane ron si o crestere de 13% a vanzarilor pe piata interna, care constituie 90% din totalul vanzarilor Farmec, se anunta intr-un comunicat al companiei. Pe canalele de distributie, compania a inregistrat cresteri semnificative, respectiv: o crestere de 24,86% pe canalul key accounts, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, 18,91% in farmacii, 10,28% in cabinetele cosmetice, in timp ce prezenta in comertul traditional se mentine la nivelul lui 2008.

De la inceputul anului, compania si-a structurat departamentele de vanzari si productie pentru a asigura cresterea productivitatii, un rulaj mai mare, corelarea cat mai buna a productiei cu vanzarile si o concentrare deosebita asupra pietei interne.

Conform datelor companiei de cercetari de piata Nielsen, in categoria generala a produselor de ingrijire faciala, Farmec detine o cota cantitativa de 30,93%, care pozitioneaza compania ca lider de piata, in timp ce in categoria produselor de ingrijire corporala, vanzarile Farmec au inregistrat o crestere cantitativa de 15% si o crestere valorica de 20%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Brandul Gerovital este lider de piata pe segmentul cremelor de fata, detinand o cota cantitativa de 12,75%, in timp ce pe segmentul demachiantelor, laptele Doina se mentine pe prima pozitie, cu o cota de piata cantitativa de 15,48%. 

In categoria produselor de ingrijire corporala, Farmec ocupa pozitia de lider pe segmentul cremelor de maini, cu o cota cantitativa de 5,40%, cele mai bine vandute produse fiind crema de maini cu glicerina si cremele din gama Farmec.

De asemenea, Farmec a inregistrat cresteri semnificative in grupa produselor casnico-chimice, pe segmentul detartrantilor si al produselor de curatare pentru bucatarie, gamele Nufar si Triumf mentinandu-si pozitia de lideri de piata, cu cote cantitative de 50,4%, respectiv 54,4%.

Performante bune au inregistrat in primul semestru si gamele lansate anul acesta - gama Aslavital Lift Instant, cu un complex de ingrediente unic in Romania, benzile depilatoare Farmec si noua gama de plaja Gerovital Plant Sun, care au atins obiectivele de vanzari prevazute.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content