FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cora vrea sa mai deschida 2-3 magazine in Capitala

Cora vrea sa mai deschida 2-3 magazine in Capitala

Cora intentioneaza sa mai deschida inca 2-3 hypermarketuri in urmatorii ani in Bucuresti, pe langa cele patru unitati operationale in prezent, in conditiile in care magazinele Cora din Capitala inregistreaza cele mai bune vanzari, potrivit directorului general al companiei, Philippe Lejeune.

Cora poarta discutii pentru asigurarea a doua proiecte in Capitala, un alt hypermarket urmand sa fie inaugurat in centrul comercial Victoria Mall din Bucurestii Noi.

Potrivit oficialului Cora, magazinele cu cele mai bune vanzari sunt Lujerului, Pantelimon si Sun Plaza, dar si hypermarketul Cora Alexandriei deschis la sfarsitul anului trecut in Bucuresti a obtinut rezultate multumitoare.

Segmentul hypermarketurilor din Capitala a fost puternic dezvoltat de retelele internationale de retail. Kaufland, liderul din comertul alimentar romanesc, are 4 magazine, dar ar putea deschide inca 6 hypermarketuri in urmatorii ani in Capitala. Carrefour are in prezent 8 hypermarketuri in Bucuresti si intentioneaza sa mai deschida inca un magazin anul acesta sau in 2014. Auchan are trei hypermarketuri in Bucuresti, iar cu cele patru magazine real,- pe care urmeaza sa le preia, va ajunge la 7 unitati comerciale.

Vanzari de 9% in primul semestru

Vanzarile Cora Romania din primul semestru al acestui an au crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, vanzarile organice (la acelasi numar de magazine – n.r.) au scazut cu 3%. ”Numarul de cumparatori a crescut, insa a scazut valoarea cosului de cumparaturi”, a afirmat Philippe Lejeune.

Avand in vedere ca hypermarketurile din Bucuresti au in continuare cele mai mari vanzari, este posibil ca retailerul sa aiba probleme cu unele hypermarketuri din afara Bucurestiului.

Doua deschideri in 2013

Cora  a deschis, joi, la Constanta al unsprezecelea hypermarket al retelei din Romania. Magazinul, al doilea al retelei in orasul de pe malul marii, are o suprafata de vanzare de 8.600 de metri patrati.

O investitie Cora, noul centru comercial in care se afla hypermarketul are o suprafata construita de 50.000 mp si a fost ridicat in urma unei investitii de 51 de milioane de euro. Centrul comercial mai include o galerie comerciala de 8.500 mp cu 50 de magazine, 670 de locuri de parcare la subsol,  450 de locuri de parcare pe terasa si 12.000 mp  spatii verzi din care aproximativ 8.000 mp  au fost amenajati pe terasa.

Cora va mai inaugura in acest, peste doua luni, un al doilea hypermarket la Ploiesti, in centrul comercial AFI. Pentru 2014 sunt prevazute alte doua deschideri la Braila si Brasov, proiectul de la Slobozia fiind pus pe stand-by.

Tot in toamna acestui an, Retailerul va lansa in cadrul magazinului de la Lujerului serviciul Cora Drive, care va permite efectuarea online a cumparaturilor si ridicarea acestora de la magazin. Cora Drive Lujerului este un test, iar daca va functiona, vom implementa sistemul si la celelalte hypermarketuri.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content