FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cora Romania a anuntat finalizarea programului "Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti"

Cora Romania a anuntat finalizarea programului "Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti"

Cora Romania a anuntat finalizarea programului de formare profesionala "Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti", care a avut loc in perioada aprilie - noiembrie 2009. Derulat cu sprijinul Uniunii Europene, proiectul a inclus o serie de cursuri de formare profesionala si calificare pentru angajatii companiei.

Ca rezultat al absolvirii cursurilor sustinute in cadrul acestui program au fost certificate 103 persoane, fata de cele 90 planificate initial, 15 dintre acestea primind certificate de "Formator". Diplomele acordate sunt recunoscute la nivel national, fara restrictii din punct de vedere al mobilitatii beneficiarilor.

Partenerii Cora Romania pentru acest proiect au fost Floys Advertising Design&Consulting si Cefora Corp. Cele doua companii au oferit cursuri de "Siguranta Alimentara", "HACCP"si "Formare de Formatori", respectiv "Vanzari","Gestiune" si "Management". Angajatii inscrisi au fost organizati in sase grupe, fiecare dintre acestea beneficiind de 21 de zile de formare. Din numarul total de participanti, 21 de persoane au primit certificarea de "Sef Departament produse alimentare/nealimentare" si 81 au primit certificarea de "Sef de Raion produse alimentare/nealimentare".

"Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti" este primul proiect de acest gen organizat de Cora Romania si a implicat o investitie de aproximativ 198.820 euro, 70,52% din aceasta valoare provenind din fonduri Phare.

Programul este parte din "Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti" (2007-2013) care sprijina proiectele si activitatile ce stimuleaza interschimbul, cooperarea si mobilitatea intre sistemele de formare din cadrul Uniunii Europene. Fiecare componenta a programului sustine dezvoltarea strategiilor nationale de invatare pe tot parcursul vietii in tarile participante si consolidarea colaborarii dintre diferitele componente ale sistemului national de educatie si formare profesionala, intarirea procesului continuu de invatare pe tot parcursul vietii si sprijinirea dobandirii unor competente cheie.

Reprezentantii Cora Romania au declarat ca actiunile incheiate in luna noiembrie reprezinta inceputul unui program multianual, dezvoltat inpreuna cu partenerii companiei. Proiectul se inscrie in strategia companiei de a construi platforme de formare bazate pe o mai buna intelegere a nevoilor angajatilor. "Speram ca pe termen lung sa obtinem clienti satisfacuti, incantati de felul in care sunt intampinati in hypermarket si, de asemenea, sa avem angajati motivati, orientati catre succes", au mai precizat reprezentantii companiei.

Cora Romania, parte a grupului Luis Delhaize, are in prezent 2300 de angajati. Grupul francez este prezent pe piata din Romania prin intermediul a trei hypermarket-uri: Cora Pantelimon si Cora Lujerului in Bucuresti si Cora Cluj-Napoca, in tara.

In februarie 2010 urmeaza a fi inaugurat si cel de-al patrulea hypermarket Cora in incinta Complexului Sun Plaza, in Bucuresti.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content