FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Controale fulger ale ANSVSA

Controale fulger ale ANSVSA

Incepand cu data de 6 februarie, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a dispus reluarea controalelor "fulger" la unitatile unde se comercializeaza produse alimentare, supermarketuri, piete agroalimentare si in targurile de animale, informeaza un comunicat.

Verificarile inspectorilor au condus la descoperirea unui numar de 264 de unitati sau de mici producatori, care nu respectau normele si cerintele prevazute de legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor

In urma controalelor, au fost aplicate 163 de amenzi, cu o valoare totala de 349.900  de lei si 101 de avertismente.

Cu aceasta ocazie, au fost descoperite, confiscate si dirijate spre neutralizare: 212 kg de carne si produse din carne, 47 de kg de produse lactate, 3 kg de fructe. Valoarea totala a produselor confiscate a fost de aproximativ 12.000 de lei

Ce mai mare cantitate de produse, de 120 de kg, constand din produse congelate: peste, carne de pui si ficat de pui, au fost confiscate din judetul Valcea de la doua supermarketuri, care au fost si amendate cu suma de 600 lei, pentru depozitarea si manipularea neigienice a produselor alimentare.

In judetul Timis, doua magazine alimentare, care vindeau produse alimentare, fara a fi inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, au primit cate o sanctiune in valoare de 40.000 lei.

Din totalul celor 842 de obiective controlate in data de 6 februarie, 381 au fost supermarketuri sau hypermarketuri si magazine alimentare, 54 piete agroalimentare sau hale de carne,  371 de macelarii sau carmangerii, 33 de mici producatori si 3 depozite alimentare.

Deficientele constatate de inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor in timpul verificarilor au fost cele privind: depozitarea si manipulare necorespunatoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare de catre unitati neinregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, produse alimentare etichetate si ambalate necorespunzator.

Cele mai frecvente abateri, constatate in randul micilor producatori, au fost cele privind ambalare si etichetarea produselor comercializate.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content