FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Controale ANSVSA dupa o alerta de contaminare cu aflatoxina a unor loturi de lapte

Controale ANSVSA dupa o alerta de contaminare cu aflatoxina a unor loturi de lapte

Presedintele ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelora) a dispus in data de 7 martie organizarea unor controale oficiale la nivel national pentru stabilirea continutului de aflatoxina M1 in laptele crud si in cel pasteurizat destinat vanzarii sau procesarii. Acestea au fost efectuate de catre echipe ale directiilor sanitar-veterinare judetene.

Rezultatele controalelor au fost comunicate de ANSVSA saptamana aceasta si indica posibilitatea depasitii limitelor admise la trei ferme de vaci si doua unitati de procesare a laptelui din tara: cinci probe prelevate in urma controalelor nationale sunt sechestrate pana la sosirea buletinelor de analiza de confirmare de la Laboratorul National de Referinta din cadrul Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara.
La loturile de lapte provenite din Ungaria suspectate de depasirea limitelor legale pentru aflatoxina M1, analizele ANSVSA au aratat ca laptele respectiv poate fi comercializat, nefiind depasite limitele admise de aflatoxina M1.
In total, inspectorii DSVSA au prelevat peste 1.000 de probe de la companii din domeniile productiei, colectarii, procesarii si comercializarii laptelui crud, iar pana la data transmiterii comunicatului (11 martie) au fost analizate 543 de probe.

In perioada urmatoare ANSVSA a anuntat ca va continua controalele oficiale la nivelul fermelor de vaci de lapte, centrelor de colectare a laptelui, unitatilor de procesare, automatelor pentru vanzarea directa a laptelui crud, pentru a impiedica patrunderea pe piata a unor produse  alimentare care pot pune in pericol sanatatea publica.   

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content