FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Concurenta supune dezbaterii angajamentele Agrana dupa preluarea Zaharul Liesti si Lemarco

Concurenta supune dezbaterii angajamentele Agrana dupa preluarea Zaharul Liesti si Lemarco

Consiliul Concurentei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Agrana Zucker in vederea inlaturarii ingrijorarilor de ordin concurential aparute in urma preluarii a activelor producatorilor Zaharul Liesti si Lemarco Cristal.

Producatorul austriac de zahar Agrana Zucker a notificat catre Consiliul Concurentei intentia sa de a prelua controlul unic direct asupra producatorilor Zaharul Liesti si Lemarco Cristal.

“In urma analizei preliminare, Consiliul Concurentei a constatat ca tranzactia este de natura sa ridice obstacole semnificative in calea concurentei efective si a identificat principalele probleme de ordin concurential, respectiv posibilitatea consolidarii unei pozitii dominante pe piata zaharului alb din Romania, in special, pe segmentul retail si a cresterii pretului zaharului alb in retail, in contextul restrangerii accesului la materie prima ieftina”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Angajamentele propuse de Agrana constau in transferul licentelor de import ale fabricilor Zaharul Liesti si Lemarco Cristal catre procesatori de zahar brut din Romania, pentru o anumita perioada de timp (pana la 30 septembrie 2017), precum si promisiunea de a nu achizitiona nici o alta fabrica de zahar de la jucatori terti pe piata din Romania timp de 5 ani. Continutul angajamentelor formulate de Agrana Zucker sunt publicate pe pagina de internet a autoritatii de concurenta, la adresa www.consiliulconcurentei.ro.

Dupa analiza observatiilor formulate de catre terti, Consiliul Concurentei poate solicita partilor modificarea propunerilor si poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor. Angajamentele partilor sunt monitorizate pe o perioada stabilita prin decizie a Consiliului Concurentei, verificarea indeplinirii acestora fiind realizata de catre autoritatea de concurenta.

Consiliul Concurentei invita persoanele fizice sau juridice interesate sa trimita observatii cu privire la angajamentele propuse de catre Agrana Zucker pana la data de 07 august 2014, prin fax, prin e-mail sau prin posta.

Agrana Romania, companie controlata de Agrana Zucker, este cel mai important jucator  pe piata romaneasca a zaharului, cu o cifra de afaceri de 1,22 miliarde de lei si pierderi de 104 milioane de lei in 2013. Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content