FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Concurenta: Nu a fost luata nicio decizie de sanctionare a Metro, Selgros si Mega Image

Concurenta: Nu a fost luata nicio decizie de sanctionare a Metro, Selgros si Mega Image

Consiliul Concurentei nu a luat nicio decizie in sensul sanctionarii companiilor implicate in investigatia privind piata de retail alimentar. Raportul realizat in urma investigatiei a fost trimis partilor implicate, o decizie in acest caz urmand a fi luata doar dupa audierea companiilor investigate, a anuntat, luni, institutia

Autoritatea de Concurenta deruleaza, incepand cu anul 2009, o investigatie privind posibile intelegeri anticoncurentiale intre comercianti si furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preturilor de vanzare sau de revanzare.

Una dintre investigatii vizeaza companiile membre ale grupului Metro - Metro Cash & Carry Romania, Real Hypermarket Romania (preluata in 2013 de grupul francez Auchan), MGB Metro Buying Group - si furnizorii acestora. O alta are in vedere companiile Selgros Cash & Carry, controlata  de grupul elvetian coop si Billa Romania, parte a grupului german Rewe. Alte investigatii vizeaza Mega Image, CDE Interex, care a iesit de pe piata romaneasca si furnizorii acestora.

„Conform legislatiei nationale si comunitare din domeniu, concluziile preliminare privind suspiciunile de incalcare a regulilor antitrust sunt cuprinse intr-un raport ce este transmis partilor implicate. In acest fel, destinatarii pot examina documentele din dosarul de investigatie, formula observatii cu privire la caz si pot solicita audieri. Consiliul Concurentei ia o decizie finala dupa ce partile ?i-au exercitat dreptul la aparare”, se arata intr-un comnicat al institutiei.

Presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu a declarat, sambata, ca directia de investigatie a Consiliului a propus amenda pentru toate cele 26 de companii anchetate in acest caz, insa decizia finala va fi luata pe 23 octombrie dupa audierea retailerilor in cauza

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content