FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Concurenta a autorizat preluarea Zaharul Liesti si Lemarco de catre Agrana

Concurenta a autorizat preluarea Zaharul Liesti si Lemarco de catre Agrana

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica prin care Agrana Zucker a preluat activele companiilor Zaharul Liesti si Lemarco Cristal. Tranzactia a fost insa autorizata cu conditia respectarii unor angajamente asumate voluntar de Agrana Zucker.

Astfel, Agrana si-a asumat obligatia ca pe o perioada de 5 ani sa nu achizitioneze nici o alta fabrica de zahar de la alti jucatori din Romania. De asemenea, Agrana s-a angajat, ca pana la 30 septembrie 2017,  sa transfere catre procesatorii de zahar brut anumite licentele de import obtinute in baza statutului de rafinarie cu activitate permanenta al fabricilor Liesti si Urziceni.

„Prin transferul licentelor de import catre alti producatori de zahar, in conditii nediscriminatorii, Agrana asigura concurentilor accesul la surse alternative de aprovizionare cu materie prima ieftina. Aceasta va permite celorlalti producatori de zahar sa concureze efectiv si durabil cu Agrana. Totodata, transferul licentelor elimina posibilitatea consolidarii pozitiei Agrana pe piata achizitiei de materie prima” a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Agrana si-a luat angajamentul de a transmite autoritatii de concurenta un raport anual, in cazul in care transferul licentelor nu va fi posibil, iar Agrana le va utiliza in nume propriu. Raportul trebuie sa cuprinda informatii privind zaharul brut importat in baza acestor licente, precum si informatii privind pretul mediu trimestrial pentru zaharul alb din orice alta sursa, la poarta fabricii.

“Acest angajament reprezinta un angajament comportamental, modalitate prin care Consiliul Concurentei va monitoriza activitatea entitatii nou formate si care va inhiba orice incercare de afectare a consumatorului prin cresterea preturilor in retail” a adaugat presedintele Consiliului Concurentei.

Agrana Romania, sbsidiara a grupului austriac cu acelasi nume este cel mai mare producator de zahar din Romania. Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,22 miliarde de lei, de doua ori mai mare decat in anul precedent.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content