FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Concurenta a autorizat conditionat preluarea Real de catre Auchan

Concurenta a autorizat conditionat preluarea Real de catre Auchan

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Real Romania de catre grupul francez Auchan. Retailerul francez a achizitionat 20 din cele 24 de hypermarketuri ale retelei Real, in urma unei tranzactii regionale incheiate la sfarsitul anului trecut, insa va trebui sa respecte o serie de angajamente in privinta hypermarketurilor din Targu Mures si Craiova.

Astfel, Auchan si-a luat angajamentul de a nu creste preturile de vanzare in cele doua magazine cu mai mult de 5 % fata de media preturilor altor unitati din retea, pentru o perioada de 3 ani. De asemenea, retailerul francez si-a asumat obligatia de a nu deschide noi magazine pe cele doua piete relevante, pentru o perioada de 5 ani.

„Consumatorii au posibilitati reale de alegere in majoritatea zonelor geografice analizate. In plus, angajamentele asumate de parti asigura o functionare corecta a acestor piete si pe viitor. Pe majoritatea pietelor analizate au avut loc deschideri de noi magazine si nu exista bariere semnificative care sa influenteze intrarea pe piata de retail din Romania”, a declarat, intr-un comunicat, Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Tranzactia a fost initial notificata Comisiei Europene, dar autoritatea de concurenta din Romania a fost considerata mai bine plasata pentru o analiza mai detaliata asupra posibilitatii de restrangere a concurentei pe piata din Romania.

Tranzactia incheiata la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut intre grupurile Auchan si Metro a mai prevazut preluarea magazinelor Real din Ucraina, Rusia si Polonia, vizand transferul a 91 de hypermarketuri din cele patru tari, precum si a 14 galerii comerciale din Romania si Rusia.

In urma primirii autorizatiei, Auchan, care detine 11 hypermarketuri pe piata romaneasca, va ajunge la o retea de 31 de magazine, a doua retea de hypermarketuri ca marime dupa cea a nemtilor de la Kaufland, care detin 85 de hypermarketuri in Romania.

Potrivit unor surse din piata, Auchan intentioneaza sa inceapa reamenajarea hypermarketurilor Real din Romania imediat dupa obtinerea autorizatiei de la Concurenta astfel incat primele magazine Real sa fie redeschise in cursul lunii septembrie.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content