FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Comunicat ANPC: Rezultatele controalelor de Paste

Comunicat ANPC: Rezultatele controalelor de Paste

In fiecare an, inaintea sarbatorilor de Paste, ANPC intensifica activitatea de control. Astfel, din ordinul secretarului de stat Bogdan Pandelica (foto), presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, s-a organizat un control la comerciantii din pietele Berceni, Sudului, Straduintei si Progresului.

 Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti-Ilfov au verificat 11 comercianti de produse alimentare specifice sarbatorilor pascale precum si 14 comercianti de articole de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, produse electronice si electrocasnice.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 25 amenzi contraventionale in valoare de 172000 lei.

Sanctiunile aplicate au vizat:

  • termen de valabilitate expirat pentru produse alimentare;
  • lipsa elementelor de identificare pentru produse alimentare ambalate;
  • lipsa informarii pentru produse nealimentare si alimentare;
  • nerespectarea vecinatatii produselor alimentare si a conditiilor de depozitare si nerespectarea graficelor de temperatura;
  • practici comerciale abuzive privind informarea consumatorilor, la produsul vin de masa;
  • lipsa informarii referitoare la modul de comercializare si compozitia fibroasa pentru produse textile;
  • lipsa traducerii in limba romana a instructiunilor de folosire pentru produse nealimentare;
  • lipsa garantiei pentru produse nealimentare.

Totodata, 46 kg de produse alimentare (macrou, cascaval, telemea), in valoare de 4100 lei, au fost predate la PROTAN deoarece aveau data limita de consum depasita.

„ Controlul de astazi este o masura preventiva, menita sa asigure mentinerea standardelor de calitate a produselor puse in vanzare in aceasta perioada de crestere a consumului.

Atrag atentia operatorilor economici ca in perioada urmatoare vom desfasura controale intr-un ritm sustinut. Inspectorii nostri vor face eforturi deosebite sa impiedice si sa sanctioneze punerea in vanzare a produselor necorespunzatoare.

Totodata, rog consumatorii sa nu cumpere produse din locuri neautorizate, sa fie atenti la eticheta produsului si in special la termenul de valabilitate si sa ne sesizeze imediat ce constata nereguli”, a declarat Bogdan Pandelica, presedinte ANPC. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content