FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Comfert si Popasul Trebes preiau Pambac Bacau

Comfert si Popasul Trebes preiau Pambac Bacau

Pambac SA, una dintre cele mai importante companii de pe piata de morarit, panificatie si paste, a fost preluata la inceputul acestui an de catre firmele Comfert  SRL si Popasul Trebes SRL din Bacau. Preluarea societatii bacauane Pambac de catre Comfert si Popasul Trebes, a devenit posibila in urma avizului favorabil dat de Consiliului Concurentei in luna decembrie a anului trecut.

Pambac se afla in topul producatorilor nationali din domeniul morarit, panificatie si  paste incheind anul 2011 cu o cifra de afaceri  bruta de 193 milioane lei.

Comfert SRL este unul dintre primii trei jucatori de pe piata nationala de seminte, ingrasaminte si pesticide, cu afaceri de peste 388 milioane lei in 2011. Compania, care a fost infiintata in 1998 ca o afacere de familie, este condusa in prezent de Catalin Grigoriu. Comfert detine depozite de cereale si ingrasaminte cu o capacitate de 70.000 de tone, in mai multe zone ale tarii.

Firma Popasul Trebes SRL a fost infiintata in anul 1991 de catre omul de afaceri Anton Gutu, desfasurand initial activitati de comert si transport.
Prin cooptarea si implicarea fiului sau, Eusebiu Gutu, in administarea afacerii, firma si-a extins domeniul de activitate, inregistrand in anul 2011 o cifra de afaceri de peste 234 milioane lei, iar in anul 2012 afaceri de peste 345 milioane lei, in crestere cu 45% fata de anul precedent.

In prezent, societatea isi desfasoara activitatea, in principal, in domeniul ingrasamintelor chimice si in domeniul cerealelor, firma detinand pachetul integral de actiuni la Cerealcom SA Bacau si alte spatii de depozitare in Bacau.

Cele doua firme bacauane au preluat, in luna ianuarie 2013, pachetul majoritar de actiuni al companiei Pambac, iar noii actionari se vor implica efectiv in administrarea afacerii.  

Alin Madalin Giurea, fostul presedinte - director general al Pambac SA si unul dintre fostii actionari semnificativi ai firmei,  va detine in continuare pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie, iar pozitia de director general va fi ocupata de Catalin Grigoriu.
 
“Impreuna cu Popasul Trebes am preluat o afacere care ne ofera un foarte bun start pentru obiectivele ambitioase pe  care le avem in acest domeniu. Ne-am bucurat  sa putem face aceasta investitie in Bacau, contribuind astfel la viabilitatea economica si sociala a zonei, unde ne dorim sa construim una dintre cele mai puternice forte din agribusiness-ul national si nu numai,” ne-a spus Catalin Grigoriu, viitorul director general al Pambac.

Vanzatorii au fost asistati de BCR (Departamentul Corporate Finance, condus de Matei Filipidescu) si de RTPR Allen and Overy, pe aspecte juridice. Celelalte parti au fost asistate de Cojocaru, Cojocaru – Societate Civila de Avocati.

Pambac detine brandurile Pambac, Grania, Gata, Flavora, K7, Puufuulet cu care ocupa cote de piata situate in top 3 national, in domeniile paste fainoase, faina, malai si comercializeaza de asemenea, produse industriale de morarit si amelioratori pentru procesatorii din Romania.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content