FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Comertul cu alimente a crescut cu 1,2% in primele cinci luni din 2013

Comertul cu alimente a crescut cu 1,2% in primele cinci luni din 2013

Cifra de afaceri din comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu numai 1,2% in primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In functie de valoarea bruta a vanzarilor de alimente, cifra de afaceri a crescut cu 1% in aceeasi perioada.

Vanzarile de alimente bauturi si tutun au crescut in luna mai cu 0,3% fata de aceeasi luna a anului trecut in functie de de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Raportat la valoarea bruta a vanzarilor de alimente, cifra de afaceri a scazut cu 0,6% fata de mai 2012, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Comparativ cu luna aprilie a acestui an, vanzarile din luna mai de produse alimentare, bauturi si tutun au avut o majorare de 0,9% atat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cat si in functie de afacerile brute.

Per ansamblu, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut in luna mai a acestui an cu 3,3% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu 3% fata de luna aprilie a acestui an.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content