FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Comertul cu alimente, bauturi si tutun a crescut cu 3,9% in primele cinci luni

Comertul cu alimente, bauturi si tutun a crescut cu 3,9% in primele cinci luni

Comertul de produse alimentare, bauturi si tutun a crescut in primele cinci luni ale anului trecut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut

Per ansamblu volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut cu 4,6%, in special datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,8%). Vanzarile de produse nealimentare au crescut cel mai putin, 2,2%.

Ca serie bruta, vanzarile din retail au crescut cu 4,1%, mai ales datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor (+10,3%), in timp ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun s-au majorat cu 3,4%, iar vanzarile de produse nealimentare cu 1,6%.

In luna mai fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut atat ca serie bruta cu 4,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,2%.

Fata de aceeasi luna a anului precedent, afacerile din retail au crescut ca serie bruta cu 5,9%, iar ca serie ajustata cu 5,6%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content